Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vance Joy – “Every Side Of You”

© CPU – Chris Stessens

Vance Joy leerde we in 2013 kennen dankzij de wereldhit “Riptide”. Dat nummer is ondertussen goed voor 1,5 miljard streams en het legde hem geen windeieren. Zijn debuutalbum Dream Your Life Away zorgde voor een internationale doorbraak met onder meer songs als “Mess Is Mine” en “Georgia”. In 2018 herbevestigde hij dat met Nation Of Two. Hierna bleef het vier jaar stil rond de Australische zanger, op uitzondering van een verdwaalde single in mei 2021. Met zijn vorige single “Clarity” maakte hij bekend dat op 10 juni zijn langverwachte derde album uit komt.

Om het met de woorden van Vance Joy zelf te zeggen: ‘it’s no surprise’ dat “Every Side Of You” begint met een simpele akoestische gitaar ter begeleiding. Alleen is deze keer het typische vrolijke en uptempo gehalte van zijn muziek ver te zoeken. In tegenstelling tot zijn vorige single wordt er dit keer niet uitbundig toegewerkt naar een spetterend einde. Gedurende de hele song blijven we in een sobere, melancholische sfeer hangen waarbij we vanaf het refrein wat diepte krijgen van wat extra drums en keys. Het is ons dus nog niet helemaal duidelijk welke richting Vance Joy uit gaat met In Our Sweet Time maar we zijn wel alvast enorm getriggerd door zijn comeback.

Facebook Website Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Cyrus & Vance Joy - "Everybody Needs Someone"

Opgroeien als zusje en dochter van maakt het zelf doorbreken in de muziekwereld ofwel makkelijker ofwel juist moeilijker. Amerikaans zangeres Noah Cyrus,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Vance Joy - In Our Own Sweet Time (★★★½): Ontsnappen aan de tijd

De naam James Gabriel Keogh doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zing de openingszin van het nummer “Riptide” en je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vance Joy - “Clarity”

Mocht je toevallig last hebben van een slechte dag, dan is het altijd een goed idee om naar Vance Joy te luisteren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.