Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vance Joy – “Missing Piece”

©CPU – Chris Stessens

Drie jaar na zijn tweede album komt James Gabriel Keogh, voor de wereld beter bekend als Vance Joy, met een nieuwe single genaamd ”Missing Piece”. Of deze single een voorproefje is voor een nieuw album is nog niet bekend. Wat we wel weten, is dat de Australische krullenbol voor dit nummer een nieuwe samenwerking aanging met muziekschrijver en -producent Joel Little. Hij werkte al met de groten der aarde in de vorm van onder andere Taylor Swift, Sam Smith en Imagine Dragons. Zal dit ook leiden tot een nieuw klinkende Vance Joy?

Het korte antwoord hierop is: nee. Het liedje opent op karakteristieke wijze met gitaargetokkel en een ‘four-on-the-floor’ drumbeat. Niet veel later klinkt de vertrouwde stem van Vance Joy, welke gaandeweg door steeds meer instrumenten bijgestaan wordt. Zo wordt er in een korte tijd zorgvuldig opgebouwd naar de eerste meezingmomenten die klinken in het catchy refrein. Zoals we van hem gewend zijn. De euforie wordt in het couplet dat volgt weer wat afgezwakt, om ook weer gestaag toe te nemen naar het volgende refrein. Hetgeen bij de brug en laatste refrein weer zo gebeurt. Productioneel is er op ”Missing Piece” ook niks aan te merken. Zo is de instrumentatie mooi uitgekozen met een banjootje hier en wat blazers daar en klinkt de drum zoals gewoonlijk weer passend. Het is eigenlijk precies het recept dat je verwacht.

Of dit erg is, is vervolgens nog maar de vraag. Nee, Vance Joy weet niet te verrassen, maar het klinkt toch weer erg aanstekelijk en zit goed in elkaar. Fans van het eerste uur zullen blij zijn met het nieuwe werk. Tegelijkertijd hopen wij wel dat hij ons met zijn nieuwe werk toch iets meer weet te prikkelen.

Facebook / Website / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Shears – “Too Much Music”

De titel “Too Much Music” doet vermoeden dan Jake Shears het even gehad heeft met muziek, maar het tegenovergestelde is waar: op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.