Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! At The Disco – “Viva Las Vengeance”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er zijn heel wat bands die de ommezwaai van poppunk naar pure pop niet goed verteren, maar Panic! At The Disco heeft het genre zich helemaal eigen gemaakt. Met Pray For The Wicked uit 2018, en vooral single “High Hopes” daaruit, wist Brendon Urie plots een veel groter publiek te bereiken en dat voor het eerst zonder bandgenoten. Iets wat vooral te danken is aan de goeie catchy manier waarop de nummers zijn gemaakt en natuurlijk het extreme charisma van de frontman. Ondertussen was het een hele tijd stil in het kamp van Panic! At The Disco, maar daar komt vandaag met “Viva Las Vengeance” verandering in. Het nummer is de titeltrack van een nieuwe plaat die op 19 augustus verschijnt.

Met de nieuwe single lijkt Panic! At The Disco een nieuw hoofdstuk in te luiden. We horen niet meteen de bombastische sounds van de vorige plaat, maar het lijkt erop dat Brendon Urie terug inspiratie putte uit de beginjaren van de band. Dat betekent heel wat happy sounds, heel wat gitaren en natuurlijk een refrein dat zich na één luisterbeurt in je hoofd nestelt. Een speelse piano zorgt voor een bepaalde urgentie en met de nodige backingvocals krijgt de song ook zijn rijkelijke klanken. Het is allemaal zeer gemaakt, maar ook op die manier kan je fijne nummers maken. We zijn alvast benieuwd hoe Urie dit in een volledige plaat zal vertalen, maar we vermoeden dat er wel weer wat spektakel aan te pas zal komen.

Op 28 februari 2023 speelt Panic! At The Disco in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets gaan in verkoop vanaf vrijdag 10 juni om 10u.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3593 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Panic! At The Disco @ Sportpaleis: Glitter, glamour en gebroken harten

Op vierentwintig januari kon je een fractie van een seconde het collectieve geluid van brekende meisjesharten horen. Op die dag maakte Brendon…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! at the Disco – “Local God”

Met langspeler Pray for the Wicked deed Panic! at the Disco iets wat weinig andere groepen met roots in de emorock hen voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.