Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! at the Disco – “Local God”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met langspeler Pray for the Wicked deed Panic! at the Disco iets wat weinig andere groepen met roots in de emorock hen voor deden. De glittermascara werd ingeruild voor een volwassen uitstraling en een bijpassend geluid dat meer en meer op de grote zalen mikt. Het Panic! at the Disco van tegenwoordig is dan ook een act die bedoeld is voor de Sportpaleizen van deze wereld; dat lijkt zonneklaar wanneer je de jongste singles aan een luisterbeurt onderwerpt. Brendon Urie is nooit het soort artiest geweest die zijn ambities onder stoelen of banken stak en lijkt met nieuwe plaat Viva Las Vengeance dan ook voluit voor hetzelfde grote publiek te gaan als The Killers, zijn stadsgenoten uit het neonkleurige Las Vegas.

Nieuwe single ”Local God” schiet alvast heerlijk uit de startblokken met een springerig gitaarlijntje dat initieel wat warme herinneringen oproept aan geblondeerde rockgod Billy Idols ”Dancing With Myself”. Dat je wel degelijk met een nummer van Panic! at the Disco te maken hebt, wordt al snel duidelijk door de kenmerkende stem van Brendon Urie, die al erg snel zijn kopstem inschakelt. Dat Urie na al die jaren weet waar zijn sterktes liggen en wat de fans van hem willen, mag duidelijk zijn. Tekstueel lijkt de zanger ietwat in een bui van zelfreflectie beland, met referenties naar andere bands die op je neerkijken wanneer je een platencontract krijgt op je zeventiende en het verkopen van je ziel voor roem. Het nummer is duidelijk een sneer naar critici, die Urie verwijten vergeten te zijn waar hij vandaan komt in zijn zoektocht naar een grotere bekendheid. Het nummer is misschien net wat te repetitief in de refreinen om evenveel indruk te maken als de vorige twee singles, maar heeft gelukkig het soort aanstekelijk speelse brug waar Brendon Urie zo bedreven in is. De fade-out op het einde van het nummer maakt ons in elk geval al benieuwd naar wat er volgt, wat het beste doet vermoeden voor langspeler Viva Las Vengeance, dat op 19 augustus op de wijde wereld wordt losgelaten.

Fans die de vocale kunsten van Brendon Urie in het echt willen aanschouwen, kunnen op 23 februari van volgend jaar afzakken naar het Sportpaleis. Panic! at the Disco speelt er die dag de grootste show die hij ooit in ons land gegeven heeft.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Panic! At The Disco @ Sportpaleis: Glitter, glamour en gebroken harten

Op vierentwintig januari kon je een fractie van een seconde het collectieve geluid van brekende meisjesharten horen. Op die dag maakte Brendon…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! At The Disco - "Middle Of A Breakup"

Begin juni kregen we eindelijk nog eens een teken van leven uit het kamp van Panic! At The Disco. Het project lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.