Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Call Me When You Leave”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Fans van Oscar and the Wolf hebben het laatste halfjaar zeker niet te klagen, want de groep rond glittergod Max Colombie zorgt ervoor dat zijn grote roedel allesbehalve uitgehongerd raakt. Na derde langspeler The Shimmer kregen we drie weken terug opnieuw een glinsterend teken van leven met het nummer “Dancing Machine“. De single werd aangekondigd als het startschot van een reeks nieuwe en meer persoonlijke nummers, waarvan we er elke woensdag eentje te horen krijgen. De tracks worden uiteindelijk samengebundeld op ep The Afterglow, een glansrijk vervolgstuk op die laatste plaat. Een nieuwe woensdag betekent dus opnieuw een nieuwe Oscar and the Wolf, al neemt Max hier in vergelijking met de vorige twee releases wel even wat gas terug. 

De zwierige zomerse danspartijen van de laatste twee singles worden op “Call Me When You Leave” naar de achtergrond geschoven, terwijl de emotie het volledige hoofdpodium krijgt. Max raapt op de single al zijn wanhopige verlangens bijeen in een nummer over het melancholische limbostadium waar je hopeloos wacht op een antwoord of de terugkeer van je grote liefde, maar je uiteindelijk toch naïef en gebroken alleen achterblijft. ‘I just wanna see you again’, is het enige waar Max nog naar verlangt, al blijft hij voorlopig hopeloos verloren op stand-by staan in de driehoeksverhouding. Geen sprankelende liefde dus op Oscars nieuwste, al klinkt het nummer zelf naar goede gewoonte minstens even magisch als de vele voorgangers. Sensuele zuchtpartijen vormen de basis van het refrein, al is het deze keer niet van de hete liefde, maar eerder uit melancholische wanhoop. 

Gebroken of niet, zoals de vorige twee weken tovert de single ons wel opnieuw naar de gekende goudomrande droomsfeer, al heeft het nummer in sfeer en gevoel iets meer weg van de tedere begindagen van de groep waar de gitaarklanken nog geen kennis hadden gemaakt met de meer bekende donkere, elektronische synths. De melancholische gitaarmelodieën glijden onze gevoelige gehoorgangen met gemak in en Oscar tekent met “Call Me When You Leave” opnieuw present voor een heerlijk rondje zomerse melancholie.

Max en de zijnen brengen hun wonderlijke glitterwereld deze zomer live tot leven op het hoofdpodium van Pukkelpop op 21 augustus. Arenashows volgen in het najaar op 15 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 12 november in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets voor de shows zijn nog steeds te verkrijgen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Rock Werchter 2023: Dream rock

Oscar and the Wolf is al even een gevestigde waarde in ons land. Het project van Max Colombie levert sinds een tiental…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.