Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse – “Will of the People”

©CPU – Joost Van Hoey

De tijd dat Muse hit na hit afleverde ligt al eventjes achter ons, waardoor je zou kunnen zeggen dat de groep rond Matt Bellamy over zijn hoogtepunt is. Die veronderstelling bewees het Britse trio ten zeerste met een uiterst zwakke slotshow op Rock Werchter in 2019. Gelukkig kon Muse het daaropvolgende jaar wat herbronnen. Met een volledig nieuwe sound kwamen de mannen begin dit jaar niet naar buiten, maar het leek wel een terugkeer naar de gitaarmuziek. Op comebacksingle “Won’t Stand Down” hoorden we de zogenaamde ‘Metal Muse’ en daarop gingen de elektronica en zware gitaren hand in hand. Die beloftevolle terugkeer werd opgevolgd door het elektronische “Compliance” en zo werden alle verwachtingen meteen weer onder de mat geveegd.

Net als de vorige twee singles maakt “Will of the People” deel uit van het negende album van Muse. Deze nieuwe single is zelfs de titelsong. Will of the People is een verzameling van Muse-nummers die klinken zoals Muse doorheen de jaren klonk, dus naast betere nummers als “Won’t Stand Down”, moet er dan ook plaats gemaakt worden voor bagger als “Compliance”. We hebben laatstgenoemde intussen genomineerd voor het slechtste van 2022, dus veel slechter kan die volgende single toch niet zijn, hé?

Matt en co vallen met de deur in huis op “Will of the People”, en het is zelfs een dubbele deur. De titel wordt meteen uitbundig en in veelvoud gescandeerd door een koortje en dat komt wat overdonderend over. Tijdens het refrein krijgen we gelukkig wat zachtere vocals te horen, maar eigenlijk is het vooral de nogal stevige muziek die opvalt. De muziek op “Will of the People” is aanstekelijk en nodigt uit tot headbangen of een grote groepsdans. Muse blijft Muse natuurlijk, dus het is met het nodige drama, maar ondanks dat “Will of the People” aanvankelijk wat bombastisch overkomt, is het wel een cool nummer en kunnen we niet wachten om het tijdens een grootse liveshow zelf mee te scanderen.

Will of the People verschijnt op 26 augustus en wordt het kortste Muse-album ooit. Op 23 oktober speelt Muse in de Carré in Amsterdam, maar van een show op Belgische bodem is er (voorlopig) geen sprake.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt Muse als derde headliner

Wat we eigenlijk al een tijdje wisten, wordt nu ook eindelijk officieel bevestigd: Muse speelt op Rock Werchter 2023. De band had…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Muse - Will of the People (★★★½): Terugblik op de toekomst

De midlifecrisis van menig man van middelbare leeftijd vertaalt zich vaak in het kopen van een Harley Davidson, het starten van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse - "Kill or Be Killed"

Het voelde lang verkeerd om te zeggen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk gewoon niet meer anders: Muse is vergane glorie. De ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.