Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse – “Compliance”

©CPU – Joost Van Hoey

Hoe hoger het dak, hoe lager de val. Het is een spreekwoord dat Muse zich als band eigen lijkt te hebben gemaakt. Toch blijken ze na enkele jaren in vrije val nog steeds de begane grond niet te hebben bereikt. “Won’t Stand Down”, de eerste single die we midden januari te horen kregen, was een soort van powerballad met de vertrouwde smaakloze bombast die de bijnaam ‘muse metal’ kreeg. Zowel oninteressant als onorigineel is het nummer en zelfs ronduit vervelend zijn Matthew Bellamy’s screams. Sommige fans werden bij het horen van de rauwe gitaarklank in het nummer wel hoopvol. Er ontsproot in hun door nostalgie benevelde brein een waterkansje dat de band misschien toch nog eens met een album als Absolution of pakweg Origin of Symmetry op de proppen zou komen.

Maar mispoes! Want hier is “Compliance”, nu al het meest nietszeggende en flauwste nummer van het jaar. Het lied gaat van start met een mistroostig eighties synthriedeltje dat volgens ons met bijna honderd procent zekerheid gesampled is uit “In De Disco” van Samson & Gert. We zijn nog half beduusd van deze intro wanneer Matthew al de strofe induikt met een of andere slappe tekst over een manipulerende overheid en de weerbaarheid van het volk. Halfweg het nummer duikt er een soort breakdown op die half interessant lijkt. De teleurstelling neemt het jammer genoeg al terug over na twee seconden. Veel meer valt er niet te zeggen over deze nieuwe Muse, en het ziet er naar uit dat het aankomende album Will Of The People weer een stinker wordt. Luister gerust zelf naar “Compliance”, of doe iets nuttigs met die drie minuten zoals de planten water geven.

Will Of The People verschijnt op 26 augustus, of je het nu wil of niet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt Muse als derde headliner

Wat we eigenlijk al een tijdje wisten, wordt nu ook eindelijk officieel bevestigd: Muse speelt op Rock Werchter 2023. De band had…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Muse - Will of the People (★★★½): Terugblik op de toekomst

De midlifecrisis van menig man van middelbare leeftijd vertaalt zich vaak in het kopen van een Harley Davidson, het starten van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse - "Kill or Be Killed"

Het voelde lang verkeerd om te zeggen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk gewoon niet meer anders: Muse is vergane glorie. De ooit…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.