Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muse – “Won’t Stand Down”

©CPU – Joost Van Hoey

Er was ooit een tijd waarin alles wat Muse aanraakte, veranderde in een hit die meteen het mondiale collectieve geheugen indook. Tegenwoordig zit de vork echter helemaal anders in de steel. Nadat de gitaar jarenlang centraal stond, raakte frontman Matt Bellamy steeds meer geïnteresseerd in technologie, massabesturing en buitenaards leven, met als keerzijde van de medaille het verval van de band. Die ondergang is ondertussen al zo’n tien jaar aan de gang, met een paar jaar geleden nog Simulation Theory als absoluut dieptepunt. Het feit dat zowat de halve weide van Werchter het voor bekeken hield in 2019, bevestigde dat Muse zijn getrachte muzikale vernieuwing iets te ver doordrukte. We ontkennen niet dat het drietal tot op vandaag een van de grootste stadionbands ter wereld is, maar als je fout zit, moet je het ook durven toegeven. Expliciet zullen de Britten dat natuurlijk nooit doen, maar het nieuwe “Won’t Stand Down” lijkt toch weer een stapje in de vertrouwde richting.

Dat we niet opnieuw een hoop experimentele elektronica hoefden te verwachten, werd enkele weken geleden al duidelijk toen Bellamy een stukje van het nummer teasde op social media. Al snel werden fans wereldwijd helemaal wild, want we kregen een ‘Metal Muse’ te horen op het nieuwe, nog aan te kondigen album.

Het ziet er op “Won’t Stand Down” in elk geval naar uit dat Muse zijn streken nog lang niet is verleerd, want hoewel we hier en daar zeker wel wat elektronische invloeden horen, scheurt de band je trommelvliezen ongetwijfeld aan flarden met deze release. De track begint redelijk wisselvallig met de stem van Bellamy die naar de voorgrond treedt, maar al snel mogen we kennismaken met die zogenaamde ‘Metal Muse’. Met hun gekende grootsheid knallen de Britten er lekker op los, en dat wordt telkens steviger. Er zit met andere woorden zeker een herkenbaarheid en een bepaald meezinggehalte in “Won’t Stand Down”, maar het zijn vooral de gitaren die de hoofdrol spelen op de track. Eentje om volledig op los te gaan en zelfs om op te headbangen dus, en zo hebben we Muse toch nog het liefst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1113 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (24 mei - 30 mei)

Wat een week! Muse kondigt een remix aan, het Belgian Festivals Run geeft een kijkje achter de schermen van festivals zoals Rock…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Bellamy - "Behold, The Glove"

Matthew Bellamy staat vooral bekend als de frontman van de Britse rockgigant Muse, maar zo af en toe durft hij ook solo…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.