Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow – “LIFE (Paradise Denied)”

Al sinds 2006 zijn de heren van Bury Tomorrow een van de meest ambitieuze metalcorebands in het genre. Met tweejaarlijkse albumreleases en een intensief tourschema weten ze jaar na jaar hun fanbase uit te breiden. Daarom kwam het extra onverwacht wanneer de Britten in juli vorig jaar het bommetje dropten dat Jason Cameron, hun gitarist en zanger van de klare vocalen, na 15 jaar de band verlaat. Om deze grote schoenen te vullen namen de Britten twee nieuwe leden aan: Ed Hartwell op de gitaar en Tom Prendergast die de klare vocalen overneemt en een keyboard aan hun mix toevoegt. Nog geen jaar later bracht Bury Tomorrow hun eerste single uit met deze nieuwe leden “DEATH (Ever Colder)”. Nu zijn ze terug met “LIFE (Paradise Denied)”.

Met vocalen rauwer dan een pak vers gehakt wordt “LIFE (Paradise Denied)” ingeleid. Helaas wordt deze enorm sterke start al snel ingeruild voor een net iets te voorspelbaar nummer. Waar de stem van Jason zeer uniek was, onderscheidt die van hun nieuwe zanger de band minder in het vaak homogene metalcoregenre. Wat hen daarentegen wel op de kaart blijft zetten,  is het herkenbare geschreeuw van zanger Dani en enorm sterk gedrum. Het episch klinkend einde maakt ook veel goed en is gemaakt om door weides te weerklinken.

Wie Bury Tomorrow live aan het werk wil zien kan op 19 juni terecht op Graspop Metal Meeting in België of op 24 juni op Jera On Air in Nederland. Tickets zijn voor beide festivals uitverkocht, dus hou Ticketswap zeker in de gaten.

Facebook | Instagram | Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

34 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…
AlbumsRecensies

Electric Callboy - Tekkno (★★★★): De Hypa meer dan waargemaakt

Soms heb je van die artiesten of bands die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben. Een van deze bands is Electric Callboy….
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.