InstagramLiveRecensies

Jungle @ Vorst Nationaal: De dansvloer in een vingerknip geopend

© CPU – Cédric Depraetere

Sinds de release van derde langspeler Loving In Stereo vorige zomer moesten de fans van Jungle het nodige geduld opbrengen om de band live aan het werk te zien. Het concert van gisterenavond stond oorspronkelijk voor eind januari gepland, maar werd om de gekende reden verplaatst. Afgelopen week waren de Britten plots alomtegenwoordig in de Lage Landen met een uitverkochte show bij onze noorderburen, een last minute toevoeging aan het nieuwe CORE Festival het voorbije weekend en de release van twee nieuwe singles “GOOD TIMES” en “PROBLEMZ” gisteren. Als kers op de taart mocht Jungle vanavond proberen om Vorst Nationaal aan het dansen te brengen.

De Tamil-Zwitserse zangeres Priya Ragu werd bij deze tour onder de arm genomen om de dansbenen van het publiek alvast op te warmen. De artieste verzorgt eveneens een feature op “Goodbye My Love”, een van de nummers op de meest recente plaat van Jungle. Gesteund door haar vierkoppige band trachtte Priya Ragu de sfeer en het publiek meteen naar haar hand te zetten. Stevige beats – waarbij de invloed van M.I.A. nooit veraf leek – in combinatie met opzwepende lyrics zorgden ervoor dat het publiek al snel mee deinde in de juiste vibe. Het catchy “Good Love” sprong er door zijn eenvoud kwalitatief bovenuit, maar ook “Lighthouse” werd goed onthaald door het reeds opgedaagde volk. De korte set stond misschien net te bol van de stijlbreuken, maar geen haan die daar naar kraaide. Opdracht volbracht.

© CPU – Cédric Depraetere

Dat Jungle er geen gras over zou laten groeien, werd al snel duidelijk. Na de instrumentale intro “Dry Your Tears” vuurde de band meteen een drieluik van de nieuwe plaat op ons af. Opener “Keep Moving” viel geenszins in dovemansoren en in een vingerknip waande je jezelf op een van de betere dansvloeren van onze hoofdstad. De band was gekomen om er een feestje van te maken en het publiek omarmde deze gedachte ruimschoots. Pas na “All of the Time” en “Talk About It” hapte Jungle even naar adem en werd er voor het eerst de interactie aangegaan met de toen al overenthousiaste fans. Het leek er eveneens op dat de geluidstechnici ook even moesten bekomen van het openingssalvo, want waar de balans nog enigszins zoek was bij de eerste drie nummers, werd dit euvel snel verholpen voor de rest van het optreden.

Over het visuele plaatje was er eveneens goed nagedacht. De twee frontmannen Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland werden live bijgestaan door vijf steengoede muzikanten. De band stond opgesteld tussen LED-schermen met daarop wisselende, doch eenvoudige visuals die ervoor zorgden dat elk nummer voorzien werd van een passende videoclip, met de bandleden als protagonisten. Zo werd “The Heat” voorzien van een prachtige rode gloed en kregen we rapper Bas te zien terwijl hij zijn feature verzorgde op “Romeo”.

© CPU – Cédric Depraetere

In tegenstelling tot de voorbije shows werden de nieuwe singles ditmaal al vroeg in de set gespeeld en op die manier ook vlot onthaald door de fans. Daar waar Jungle op plaat misschien soms net iets te gepolijst klinkt, kregen we vandaag gelukkig wel de scherpe randjes van de nummers te horen. De breaks in “Julia” klonken alvast een pak snediger in vergelijking met de studioversie en de lijzige beats bij “Lucky I Got What I Want” vormden Vorst Nationaal even om tot een broeierige danstempel. Nauwelijks een paar minuten later waande je jezelf dan weer op een tropisch feestje dankzij de speelse conga’s in “Fire” en het zomerse “What D’You Know About Me”.

De tomeloze energie van de band werkte uiterst aanstekelijk op het publiek, en voor je het goed en wel besefte was het al tijd voor de bisronde. “Casio”, met op het einde een knipoog naar de Bee Gees en grote hit “Busy Earnin'” zorgden voor een waardige apotheose van een prima opgebouwde set. Jungle bewees vandaag opnieuw een ijzersterke liveband te zijn, met maar één doel voor ogen: de fans laten dansen, dansen en nog eens dansen. En of de Britten daarin slaagden.

Jungle zal dit kunststukje met plezier nog eens overdoen op Lowlands en Pukkelpop deze zomer.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Dry Your Tears
Keep Moving
All Of The Time
Talk About It
The Heat
Beat 54 (All Good Now)
Lifting you
PROBLEMZ
Julia
Romeo
Bonnie Hill
Happy Man
Smile
GOOD TIMES
Truth
Cherry
Lucky I Got What I Want
Fire
What D’You Know About Me
Time

Casio / Stayin’ Alive (Bee Gees-cover)
Busy Earnin’

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Dominoes"

Er zijn weinig bands die zich een sound zo eigen hebben weten maken zoals Jungle. De Britten zijn namelijk al sinds de…
InstagramLiveRecensies

The Offspring @ Vorst Nationaal: Grijze haren, maar geen krakende knoken

Dat de heren van The Offspring graag geziene gasten zijn op onze festivals, is zowat door elke rockliefhebber geweten. Elk jaar kan…
InstagramLiveRecensies

Avril Lavigne @ Vorst Nationaal: Wanneer het zelfs voor de zaal gênant wordt

Initieel werd de tour van Avril Lavigne, die halt hield in Vorst Nationaal, aangekondigd naar aanleiding van haar album Head Above Water….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.