Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jungle – “GOOD TIMES” & “PROBLEMZ”

© CPU – Chris Stessens

Ondanks dat het ondertussen al bijna een jaar geleden is sinds Jungle met Loving In Stereo zijn derde langspeler op de markt bracht, is het tegenwoordig bijzonder moeilijk om aan de band te ontsnappen. Zo stonden Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland vorige week bijvoorbeeld nog in Amsterdam en op het gloednieuwe CORE Festival, en staat aanstaande dinsdag alweer het grote Vorst Nationaal op de planning. Redenen genoeg om te vieren dus, zo bleek ook uit de set die de mannen in elkaar hebben geknutseld. Op de setlist pronkten sinds kort twee onuitgebrachte nummertjes, die nu als klap op de vuurpijl eindelijk een officiële release kennen. Jungle voegt met “GOOD TIMES” en “PROBLEMZ” twee zomerhitjes aan zijn palmares toe.

Het concept van de Britten is eigenlijk al sinds het prille begin ongewijzigd gebleven, al zou je kunnen zeggen dat het er tegenwoordig iets elektronischer aan toe gaat. Hoe dan ook blijft de band zijn vertrouwde recept vandaag trouw, wat betekent dat deze dubbelsingle mooi in het verlengde van de volledige discografie ligt. “GOOD TIMES” maakt zijn titel bijvoorbeeld helemaal waar, want met een opzwepend tempo jaagt de band de temperatuur al snel de hoogte in. Met hun Bee Gees-achtige samenzang toveren de mannen ook snel een glimlach op je gezicht, terwijl de zomerse instrumentatie het zonnetje laat stralen als nooit tevoren. Een Jungle-nummer volgens het boekje dus!

Op “PROBLEMZ” gaat het er dan iets kalmer aan toe, maar van problemen is er ook hier helemaal geen sprake. Een chille beat zorgt ervoor dat het strandfeestje misschien al wat meer op z’n einde loopt, maar van een gebrek aan sfeer is er nog steeds geen sprake. Het gaat er iets zwoeler aan toe dankzij de baslijn die redelijk centraal staat, en overigens begeleid wordt door een panfluitje. Ook hier gaan de frontmannen met hun stemmen de hoogte in, waardoor Jungle eigenlijk gewoon nog steeds als Jungle klinkt. Daar is uiteindelijk zeker niets mis mee, al denken we toch dat deze “PROBLEMZ” het onderspit zal moeten delven tegen “GOOD TIMES”. Dat nummer is gewoonweg een tikkeltje toegankelijker en zal ongetwijfeld uitgroeien tot een van de soundtracks van je zomer.

Jungle staat morgen, op dinsdag 31 mei, in Vorst Nationaal. Later deze zomer keert de band terug voor passages op Lowlands (19 augustus) en Pukkelpop (20 augustus).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Blaze @ Vorst Nationaal: Grootstedelijke jungle

Bij The Blaze draait het niet enkel en alleen om het auditieve, maar het visuele aspect speelt een zo goed als even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Crowded Roomz"

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.