Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Superorganism – “On & On”

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Half juli verschijnt het langverwachte tweede album van Superorganism, al ziet het er voorlopig naar uit dat World Wide Pop niet al te veel geheimen meer zal kennen. De band lost namelijk singles aan de lopende band, met deze nieuwe “On & On” meegerekend al als vierde van de dertien nummers. Gelukkig konden ze ons stuk voor stuk bekoren, al vrezen we weliswaar dat ze niet zo’n grote schokgolf zullen veroorzaken zoals de zelfgetitelde debuutplaat dat in 2018 deed. Hoe dan ook krijgen voorafgaande singles als “Teenager” en “It’s Raining” vandaag dus fijn gezelschap.

Het gaat er vrolijk aan toe op “On & On”, met dank aan de dansbare doch dromerige synthriedeltjes en vooral de zachte stem van frontvrouw OJ. ‘It goes on and on’, zingt ze ietwat uitgesponnen in de refreinen, waardoor die binnen de paar luisterbeurten helemaal in je hoofd zitten. Hier en daar komt er muzikaal nog een extraatje piepen, maar deze track houdt zich vooral staande door de refreintjes. In z’n geheel is “On & On” misschien niet het beste of diepgaande nummer dat we dit jaar al te horen kregen, maar als fijn tussendoortje mag het er zeker zijn!

World Wide Pop verschijnt op 15 juli. Superorganism stelt dat album voor in Doornroosje Nijmegen (3 september), Bitterzoet Amsterdam (4 september) en in de Brusselse Botanique (13 september)!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Superorganism @ Botanique (Rotonde): Een zootje ongeregeld

Soms gaan de dingen des levens niet helemaal zoals gehoopt, maar dat betekent daarom niet dat je bij de pakken moet blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.