Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Superorganism – “Teenager” (feat. CHAI & Pi Ja Ma)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is ondertussen meer dan vier jaar geleden sinds het knotsgekke Superorganism plezante hitjes scoorde met “Something for Your M.I.N.D.” en “Everybody Wants To Be Famous“. Het leverde het Londense vijftal meteen ook heel wat coole extraatjes op, want zo werd de band opgenomen op de soundtrack van FIFA18 en eindigde ze (samen met o.a. Billie Eilish, Lewis Capaldi en Sam Fender) in de longlist van BBC Sound of 2018. De sterren stonden met andere woorden perfect voor een gigantische doorbraak, maar op een bevestiging bleef het heel lang wachten. Nu mogen de fans eindelijk nog eens in hun handen wrijven, want komende zomer verschijnt eindelijk het tweede album van de Britten. Daaruit krijgen we nu met “Teenager” al een eerste voorsmaakje te horen.

Voor het nieuwe streepje muziek werkte Superorganism samen met het Japanse CHAI en de Franse Pi Ja Ma, en die wisselwerking mag er zeker zijn. Laat ons het even kort samenvatten: op de drie minuten die “Teenager” rijk is, gebeurt er heel veel. Een ware rollercoaster dus, zo je wil, maar dat maakt het des te leuker. Nadat de motor is opgestart, krijgen we een akoestisch gitaartje te horen, dat meteen door knallende beats aan flarden wordt geknald. Een soort goeie versie van Oliver Tree dus, die je alle hoeken van de kamer laat zien. Doe daar de onbegrijpelijk gekke clip nog eens bij, en we kunnen met zekerheid zeggen dat Superorganism helemaal terug is!

World Wide Pop verschijnt op 15 juli. Superorganism stelt dat album op 13 september voor in de Botanique!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

CHAI @ Botanique (Orangerie): Door een fluoroze bril

Er is tot op vandaag een soort misconceptie dat alle muziek uit Azië meteen ook K-pop is; meteen ook een idee dat…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.