Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Superorganism – “It’s Raining” (feat. Stephen Malkmus & Dylan Cartlidge)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nadat Superorganism nog maar enkele weken geleden hun grote comeback vierde met “Teenager” is het vijftal nu alweer terug met een nieuwe single. De Britten zijn schijnbaar blij dat ze weer muziek kunnen maken, want ze verdwenen net na hun grote doorbraak weer met de noorderzon. Nu zit er met World Wide dan eindelijk die langverwachte tweede plaat aan te komen, en die belooft nu al even knotsgek te klinken als dat leuke debuut. Het nieuwe “It’s Raining” is zo bijvoorbeeld aan samenwerking met de Amerikaanse Stephen Malkmus en Dylan ‘The Afronaut’ Cartlidge.

Na het ietwat opgefokte “Teenager” pakt de band het vandaag wat gezapiger aan. Dat betekent daarom gelukkig niet meteen slecht, want “It’s Raining” had zomaar op pakweg The Now Now van Gorillaz kunnen staan. Dat komt voornamelijk door de naar reggae knipogende beat en de licht nonchalante manier van zingen. Als we op de achtergrond dan wat stemsamples horen die zomaar van de digitale band afkomstig kunnen zijn en Dylan Cartlidge à la De La Soul begint te rappen, is het plaatje eigenlijk compleet. En zeg nu zelf; een vergelijking met Gorillaz kan je toch alleen maar zien als een compliment?

World Wide Pop verschijnt op 15 juli. Superorganism stelt dat album op 13 september voor in de Botanique!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1684 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Superorganism @ Botanique (Rotonde): Een zootje ongeregeld

Soms gaan de dingen des levens niet helemaal zoals gehoopt, maar dat betekent daarom niet dat je bij de pakken moet blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.