Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Silva – “Another Sketch”

Jarenlang was Lil Silva vooral in de schaduw van andere artiesten actief, maar nu is het hoog tijd om zelf in de schijnwerpers te staan. De Britse artiest werkte in het verleden al samen met artiesten als Damon Albarn, Adele en Sampha en zo ontdekten ook steeds meer muziekfanaten zijn eigen project Lil Silva. De laatste jaren is hij daarvoor wat actiever beginnen werken en dat werpt zijn vruchten af. Zijn debuutplaat Yesterday Is Heavy verschijnt op 15 juli en bevat samenwerkingen met onder meer BADBADNOTGOOD, Little Dragon en Charlotte Day Wilson. Op zijn nieuwe single “Another Sketch” doet hij het voornamelijk op zijn eentje.

Lil Silva is een manusje van alles, zo bewijst hij op “Another Sketch”. Het nummer producete en schreef hij oorspronkelijk voor iemand anders, maar in het creatieproces werd toch al snel duidelijk dat hij het zelf zou uitbrengen. De productie klinkt heel elektronisch en levendig en dat laatste is vooral te wijten aan de fijne gelaagdheid die ons wat doet denken aan een kruising tussen Flume en James Blake. Zijn karakteristieke stem geeft overigens een mooi contrast met de productie en het is trouwens niet de enige stem die je op het “Another Sketch” hoort. In de achtergrond kan je James Vincent McMorrow en serpentwithfeet namelijk heel zachtjes horen meezingen. “Another Sketch” is een fijn en aangenaam voorproefje voor de rest van zijn debuutplaat.

Yesterday Is Heavy verschijnt op 15 juli op Nowhere Music.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1987 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
InstagramLiveRecensies

BADBADNOTGOOD @ Ancienne Belgique (AB): Zintuigelijke beproeving

BADBADNOTGOOD is een graag geziene gast in ons land. Voor de elfde keer speelden ze in België, maar voor een echte zaalshow…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single serpentwithfeet - "Fellowship" (feat. Sampha & Lil Silva)

Wist je dat een slang zich tot bijna dertig kilometer per uur kan voortbewegen? Stel je dan eens voor hoe snel het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.