Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single serpentwithfeet – “Fellowship” (feat. Sampha & Lil Silva)

Wist je dat een slang zich tot bijna dertig kilometer per uur kan voortbewegen? Stel je dan eens voor hoe snel het dier vooruitging als het pootjes had. Vast nog steeds niet zo snel als serpentwithfeet gaat. De Amerikaanse artiest bracht in 2018 zijn debuutplaat uit, liet vorig jaar nog maar een ijzersterke ep op de wereld los en maakte zopas de releasedatum van zijn volgende album bekend. DEACON is vanaf 26 maart verkrijgbaar, maar zoals de traditie voorschrijft gaat zo’n aankondiging altijd gepaard met een nieuwe single. Die krijgen we vandaag te horen in de vorm van “Fellowship”. Een samenwerking met twee andere sterretjes in het genre: Sampha en Lil Silva.

De temperatuur gaat op “Fellowship” al snel de hoogte in, al zal dat niet liggen aan het tempo. Het nummer wordt gedreven door een chille, tropisch getinte beat. Als daar na verloop van tijd nog eens serpentwithfeets zeemzoete stem bij komt kijken, zijn wij eigenlijk al verkocht. De single voelt als een wondermooie zonsopkomst ergens in de Afrikaanse woestijn en daar doen de refreinen nog een schepje bovenop. In samenwerking met onze twee gastzangers komen er enkele extra dimensies in het nummer, waardoor alles nog wat sneller in je gehoorkanaal blijft plakken. Er gebeurt uiteindelijk niet zo superveel op het nummer, maar dat hoeft daarom geen probleem te zijn. Wij kijken in elk geval nu al uit naar eind maart!

DEACON is vanaf 26 maart verkrijgbaar via Secretly Canadian. Naast Sampha en Lil Silva zal er ook een samenwerking met NAO op de plaat te horen zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sampha - Lahai (★★★★): Laagjes

Er zijn zo van die albums waarbij we op voorhand eigenlijk al weten dat ze heel goed in elkaar zullen zitten. Erg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.