Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Morabeza Tobacco – “Temperature”

© William Coutts

Er is reeds veel geschreven over het mysterieuze Zweedse duo Morabeza Tobacco sinds de release van hun gelijknamige debuutalbum Morabeza Tobacco uit 2019. Het lo-fiduo uit Stockholm breekt met hun nieuwe single “Temperature” een stilte van drie jaar door. Gelukkig was al dat wachten niet tevergeefs. Vanilla Stillefors en Gustav Jennefors vormen nog steeds een merkwaardige indieband die moeiteloos dromerige scenario’s weet te creëren. Het geluid van het duo bevat een onmiskenbare nostalgische kwaliteit. De aparte mix van chillwave, vintage synthpop en funk wordt succesvol samengevoegd tot een mijmerig geheel. “Temperature” is de eerste release van Morabeza Tobacco’s aankomende album Shadow Of The Cherry dat deze herfst uitkomt.

De nieuwe single “Temperature” schept een muzikale reis die je zal doen dansen, glimlachen en vooral jezelf verliezen in een meeslepende herinnering. Het nummer paart een onweerstaanbare baslijn aan de melancholie die terug te vinden is in de zeemzoete zang. De gedempte klanken en harmonieën van Morabeza Tobacco vloeien mooi in elkaar over en geven een zwoele tint aan “Temperature”. Verder voegen de gebruikelijke synths een romantische en retrotoon toe aan hun wazige geluid. Gustav en Vanilla bewijzen opnieuw dat ze perfect op elkaar afgestemd zijn in deze surrealistische inspanning die een verleidelijke filmische sfeer vastlegt. Alles lijkt verpakt in lo-fidromen, alsof je je herinneringen verwerkt door een oude cassettespeler.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviews

Interview Saib: 'Geen bewuste strategie'

Wie af en toe eens naar beat-afspeellijsten luistert of studeert met op de achtergrond YouTube-kanalen die vierentwintig op vierentwintig lofi spelen, heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Far Caspian - "Sun Room"

Eind vorig jaar bracht Far Caspian hun langverwachte debuutalbum uit. In het Verenigd Koninkrijk speelt de band uit Leeds al enkele jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wiegedood - "Carousel"

Omwille van de gruwelijke gebeurtenissen binnen de black metal inner circle bleef het blackmetalgenre jarenlang iets dat men – zogezegd – enkel binnen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.