Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Far Caspian – “Sun Room”

Eind vorig jaar bracht Far Caspian hun langverwachte debuutalbum uit. In het Verenigd Koninkrijk speelt de band uit Leeds al enkele jaren uitverkochte zaalshows en wij kunnen zeker begrijpen waarom. Far Caspian begon als slaapkamerproject van muzikant en producer Joel Johnston. Met breekbare, dromerige indiepop verbazen ze ons nu opnieuw met de single “Sun Room”.

Far Caspians nieuwste nummer was al te beluisteren op de vinylversie van hun debuutalbum Ways To Get Out, dat in oktober 2021 verscheen. Zoals Joel zelf aangeeft op de Instagrampagina van de band, is “Sun Room” een lied ter ere van zijn overleden grootvader. Deze track behandelt thema’s zoals rouwen en de dood, dingen waarover Joel nog nooit eerder schreef. De thema’s worden ook duidelijk in de sfeer die het nummer schept: nostalgisch en dromerig, met het juiste tikkeltje melancholie. De zachte stemmen en strelende gitaren zorgen voor zweverige zachtheid. De minder prominente lofi geluiden leiden op hun beurt tot een licht gevoel van vervreemding, een leegte die Joels grootvader ook achterliet in zijn leven: ‘Colder now in the summer, harder now you’re not around’. Met “Sun Room” brengt Far Caspian een nummer dat we best kunnen beschrijven als puur genot voor onze oren.

Op 26 februari 2022 stelt de band hun debuutalbum voor in de Trix.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sun Room - "Kaden's Van"

Wie denkt aan Californië, ziet al snel palmbomen en surferboys voor zich. Wel, laat net dat hetgeen zijn dat de muziek van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sun Room - "Cadillac"

Sun Room is een bende vrienden uit het zuiden van Californië die graag gaat surfen en muziek maakt in de bloedhete garage….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.