Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Blu DeTiger & Chromeo – “Blutooth” & “enough 4 u”

© CPU – Peter Verstraeten

Blu DeTiger is zo’n artieste die eigenlijk al gigantisch veel heeft bereikt in haar leven, maar toch haar doorbraak aan TikTok te danken heeft. De Amerikaanse fungeerde bijvoorbeeld al als bassiste in de livebands van onder andere Caroline Polachek en FLETCHER, en liet haar vier snaren trillen op nummers van Bleachers, maar is bij het grote publiek vooral bekend dankzij TikTok-hit “Figure It Out“. Enige tijd geleden toonde ze op het podium van de Botanique dat het live allemaal nog een tikkeltje interessanter kan, al zou deze dubbelsingle met Chromeo daar zeker verandering in kunnen brengen.

De zwoele bas van Blu in combinatie met de funk van Chromeo; het is dus haast onmogelijk om stil te blijven zitten. Dat wordt al meteen duidelijk als het baslijntje uit “Blutooth” de discobal naar beneden laat dalen. Het lijkt dan ook alsof de artiesten ons rechtstreeks een discotheek in katapulteren, waar iedereen synchroon hetzelfde chille danspasje uit zijn mouw schudt. Knipoogjes naar Daft Punk en Chic passeren de revue, waardoor het ernaar uitziet dat Blu DeTiger en Chromeo ongetwijfeld wat zomerbars van een soundtrack zullen voorzien.

“enough 4 u” klinkt dan net weer dat tikkeltje anders. Het tempo neemt een flinke duik en ook de baslijn klinkt wat gezapiger. Dat zorgt er daarentegen wel voor dat het swaggergehalte de hoogte in vliegt, want met hier en daar wat psychedelische toetsen hoor je alle kleuren van de regenboog. ‘I’ll never be enough for you’, klinkt het in de refreinen, die op hun beurt dan weer makkelijk blijven hangen. Tegen het einde krijgen we dan nog een bluesy gitaarsolo op ons bord, waardoor ook dit nummer ons weet te overtuigen. Deze “enough 4 u” is dan misschien niet zo toegankelijk als zijn tegenhanger, we kunnen toch van een geslaagde dubbelsingle spreken. Wij zijn alvast klaar voor de zomer!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Blu DeTiger @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Ruis op de baslijn

Van TikTok naar de grote podia van deze wereld; het gaat stijl bergop voor Blu DeTiger. Na haar verleden als bassiste van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blu DeTiger - "Hot Crush Lover"

Er zijn artiesten die zich graag beperken tot één discipline en daarin willen uitblinken, maar er zijn ook artiesten die daar geen…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.