Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blu DeTiger – “Hot Crush Lover”

Er zijn artiesten die zich graag beperken tot één discipline en daarin willen uitblinken, maar er zijn ook artiesten die daar geen genoegen mee nemen en het liefst alles willen doen. Een voorbeeld is Blu DeTiger. De Amerikaanse speelt al sinds haar zevende de basgitaar, en liet haar kunsten op dit instrument horen op de tours van FLETCHER en Caroline Polachek. Door dit talent werd ze op TikTok uitgeroepen tot de coolste bassist van de wereld, wat geen loze titel is. Daarnaast maakt ze in thuisstad New York ook nog eens al een aantal jaar furore als dj met dansbare discofunksets. Omdat dit voor Blu allemaal nog niet genoeg was, besloot ze in 2019 om haar eigen muziek uit te brengen. Dit bleek een groot succes: het multitalent ging vorig jaar viraal op TikTok met “Figure It Out“, en liet zien uitstekende popnummers te kunnen maken. Nu laat zij ons daar nog wat meer van horen met haar nieuwste single, “Hot Crush Lover”.

“Hot Crush Lover” gaat, zoals de titel niet heel subtiel suggereert, over het hebben van een crush op iemand waar je graag een leuke avond (of meer, natuurlijk) mee wil beleven, en over het verlangen om in het moment te leven. Blu geeft aan dat ze niet voor altijd wil wachten, een volkomen logisch sentiment in deze onzekere tijden, en vraagt de persoon om alle remmen helemaal los te laten, want dat doet zij ook. Het is allemaal verpakt in een ontzettend aanstekelijk, vrolijk popnummer waarop haar kenmerkende, funky baswerk ook weer te horen is. Bij het luisteren van “Hot Crush Lover” kunnen we het niet laten om een beetje mee te bewegen, en krijgen we spontaan zin om lekker te dansen mét onze eigen crush. Opnieuw bewijst Blu DeTiger een oprecht multitalent te zijn, en een ware popster in wording.

Degenen die Blu DeTiger en haar basgitaar live aan het werk willen zien, kunnen op 5 mei terecht in Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

66 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Blu DeTiger & Chromeo - "Blutooth" & "enough 4 u"

Blu DeTiger is zo’n artieste die eigenlijk al gigantisch veel heeft bereikt in haar leven, maar toch haar doorbraak aan TikTok te…
LiveRecensies

Blu DeTiger @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Ruis op de baslijn

Van TikTok naar de grote podia van deze wereld; het gaat stijl bergop voor Blu DeTiger. Na haar verleden als bassiste van…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.