Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “L’Univers” (feat. Smahlo & Winne)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat de mannen van STIKSTOF de koningen van de Nederlandstalige hiphop zijn, konden jullie al lezen in onze recensie van hun optreden in Trix. STIKSTOF zit de laatste tijd in een hele goede flow en daarvan plukken Jazz, Papa ZG en Astrofisiks graag meteen de vruchten. Nadat ze begin oktober 2021 hun bommetje FAMILIE BOVEN ALLES dropten, staat opvolger MOERAS al klaar voor de release op 17 juni. Het laatste nummer van deze plaat schreven ze ‘compleet zen’ aan een zwembad in Costa Rica. Met de titel MOERAS verwijzen ze naar Broekzele, het moeras waar ooit het huidige grondgebied van thuisbasis Brussel was. Want er bestaat geen enkel amalgaam dat zó fier is op de stad waar ze als kleine jongens opgroeiden tot de grote mannen die ze nu zijn. Na de drop van “Achterban (feat. RonnyHuana)” releasen ze nu de tweede single van hun nieuwe plaat: “L’Univers”.

Dit nieuwe nummer surft op een zeemzoeterige flow, die ons doet denken aan het exquise “NAT” uit Overlast, waarbij Astrofisiks zijn productietalent nogmaals in de verf zet. Voor “L’Univers” deed STIKSTOF een beroep op Smahlo en Winne. Deze eerste kunnen we omschrijven als de Brusselse Cee Lo Green, want zijn hese Franstalige stem overheerst het rustgevende refrein van dit nummer. Tijdens hun bars geven zowel Jazz als Zwangere Guy ons enkele levenswijsheden mee, waarbij Smahlo telkens voor een ontspannen intermezzo zorgt. De laatste woorden zijn voor Winne, een Rotterdammer van het TopNotch-label die zelfs zijn eigen muurschildering heeft op een gebouw in zijn geboortestad. Zijn bars brengen “L’Univers” in een verzoenende apotheose, waarbij de Franstalige, Nederlandse en Brusselse taal als warme kaas in elkaar smelten. De cirkel is rond, l’univers est complet. Nog minder dan een maandje wachten op MOERAS, maar het belooft alleszins (alweer) een toppertje te worden.

STIKSTOF: InstagramFacebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

63 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…
InstagramLiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 1): Laatkomen is de norm

WOO HAH! is dit jaar in samenwerking met Rolling Loud, een ander groot hiphop initiatief. Er werd gesproken van een onmisbare editie…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.