Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree – “I Hate You”

Sinds Oliver Tree muziek maakt, heeft hij de aandacht meerdere malen naar zich toe weten te trekken. In het begin was dat in de positieve zin, maar toen hij enkele maanden geleden zijn op country-geïnspireerde album Cowboy Tears uitbracht, zag het ernaar uit dat de hype over was. Bijna geen enkel nummer wist ons te overtuigen, en dat was klaarblijkelijk niet alleen bij ons het geval. De plaat werd een faliekante flop, maar ook daar weet de memelord die Oliver Tree is weer mee om te gaan. Zijn label schoof hem door de flop zogezegd aan de kant, waardoor hij zijn team vandaag van antwoord dient met “I Hate You”.

Het ironische is, dat deze nieuwste creatie een stuk beter klinkt dan zowat elk nummer op Cowboy Tears. Met iets minder dan drie minuten op de teller springt Oliver Tree gedeeltelijk mee op de poppunkhype, al blijft hij toch vooral zijn eigen ding doen. Het nummer begint met een akoestische gitaar, waarna het tempo de hoogte in wordt gejaagd. De refreinen klinken wederom bombastisch dankzij de knallende bassbeats en de uitroepen van de man. ‘I hate you! You’re the worst best friend I’ve ever had!’, klinkt het in de refreinen. Dat klopt natuurlijk binnen het label-verhaaltje dat Tree vertelt, maar zou buiten de context ook kunnen uitgroeien tot een TikTok-hype. Al bij al dus een typische Oliver Tree-song, die het waarschijnlijk wel zal schoppen tot een radiohitje.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oliver Tree @ Ancienne Belgique (AB): Entertainment boven muziek

Oliver Tree dankt zijn succes aan TikTok en zijn entertainende videoclips. Dat je daardoor al meteen met een kritischere blik wordt bekeken,…
AlbumsRecensies

Oliver Tree - Alone In A Crowd (★★): Singles en opvulsel

Er valt op z’n minst wel wat te zeggen over de persona van Oliver Tree. De man, die veelal als levende meme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree - "Essence" (feat. Super Computer)

Oliver Tree heeft sinds kort een nieuw kapsel en dat kan maar één ding betekenen: er komt een nieuwe plaat aan. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.