Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree – “Essence” (feat. Super Computer)

© CPU – Toon Miermans

Oliver Tree heeft sinds kort een nieuw kapsel en dat kan maar één ding betekenen: er komt een nieuwe plaat aan. Na het bloempotkapsel en het blonde nektapijt is het nu de beurt aan een eerder scherpe futuristische coupe. Die staat symbool voor Alone In The Crowd, de opvolger van de bijzonder matige country-uitspatting Cowboy Tears. Dat de Amerikaan voor dat album terug de richting van de strakke coole popmuziek uit lijkt te gaan, werd eerder deze zomer al duidelijk toen “Bounce” op de wereld werd losgelaten. Een instant hitje, dat nu dus gezelschap krijgt van “Essence”.

Of die nieuwste creatie ook hetzelfde pad als zijn voorganger zal volgen, valt echter nog wat af te wachten. Wel is al van bij de eerste luisterbeurt duidelijk dat Oliver Tree opnieuw een oorwurmpje aan zijn discografie heeft toegevoegd, daar de song aan elkaar hangt met een groovy baslijn en een fikse dosis funk. Daarover is het het herkenbare nonchalante stemgeluid van de Amerikaan, afgewisseld met de iets hogere refreinen van Super Computer – dat overigens ook gewoon Tree zelf is. Stilstaan is bij momenten met andere woorden geen optie, al moet gezegd dat op die andere momenten ergens ook een finale spark ontbreekt om ons helemaal te kunnen overtuigen. Al bij al is “Essence” dus gewoon een degelijke popsong die zeker zijn publiek zal vinden en misschien na een paar luisterbeurten beter binnenkomt.

Alone In The Crowd verschijnt op 29 september. Op zaterdag 11 november staat Oliver Tree in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1968 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oliver Tree @ Ancienne Belgique (AB): Entertainment boven muziek

Oliver Tree dankt zijn succes aan TikTok en zijn entertainende videoclips. Dat je daardoor al meteen met een kritischere blik wordt bekeken,…
AlbumsRecensies

Oliver Tree - Alone In A Crowd (★★): Singles en opvulsel

Er valt op z’n minst wel wat te zeggen over de persona van Oliver Tree. De man, die veelal als levende meme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree - "Bounce"

Oliver Tree omschrijven in één woord is onbegonnen werk, maar je kan hem ergens zien als de internationale versie van Joost Klein….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.