Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder – “True Romance”

© Josh Shinner

De pandemie was voor weinig mensen een roze wolk, maar voor Anthony West en Josephine Vander Gucht, die samen Oh Wonder vormen, al helemaal niet. Het muzikale duo moest zich, nog voor hun tour goed en wel begonnen was in 2020, verplicht terugtrekken in hun thuisstudio. Tijdens deze moeilijke periode liep hun relatie bijna op de klippen en kregen we het toepasselijke 22, Break als eindresultaat. Ondertussen is de storm gelukkig enigszins gaan liggen en heeft het stel de liefde voor elkaar terug gevonden. Het verlengde hiervan wordt 22, Make, hun vijfde album alweer, en daarvan lieten ze ons eerder al “Fuck It I Love You” en “Magnificent” horen. Nu is daar de nieuwste single van de plaat, “True Romance”.

De eerdere singles gaven ons het vermoeden dat 22, Make weleens een hele cheesy plaat kon gaan worden, maar gelukkig voor ons bedriegt schijn soms. Op “True Romance” grijpt het duo namelijk terug naar hun frisse synthpopgeluid die we van hen gewoon zijn. Het nummer is klein zonder een herkenbaar refrein of uptempo beat, maar biedt in plaats daarvan juist een intieme kijk in hun relatie. De vocals van Anthony en Josephine zitten op de plaat letterlijk in elkaar verstrengeld. De zomerhit van 2022 gaan ze hier absoluut niet mee winnen maar desondanks is het een fijn nummer om lekker languit naar te luisteren.

Oh Wonder houdt deze zomer tweemaal halt in België. Op 6 juli staat de band in de Ancienne Belgique en op 9 juli op het Brugse Cactusfestival. Het album 22, Make verschijnt vervolgens op 19 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oh Wonder - 22 Make (★★): Een vat vol clichés

Een tijdje terug stond de wereld van vele fans even stil toen Oh Wonder een potentiële relatiebreuk aankondigde. Waarschijnlijk zou dit ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder - "Can We Always Be Friends?"

Fans van Oh Wonder hadden de afgelopen maanden niet te klagen. De band rond Josephine en Anthony Vander West bracht vorig jaar…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 2): Brugge in vuur en vlam

Het Cactusfestival startte op zijn openingsdag met een domper van jewelste door de afzegging van Robert Plant & Alison Krauss. Belle and…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.