Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder – “Magnificent”

© Josh Shinner

Sommige artiesten kregen door de coronacrisis te kampen met een writersblock, maar we kunnen tegenwoordig met een gerust hart zeggen dat dat woord niet in het woordenboek van Oh Wonder staat. Net voor de wereld op pauze ging, brachten Anthony West en Josephine Vander Gucht No One Else Can Wear Your Crown uit, maar in plaats van op tour te trekken, moest het koppel zich verplicht terugtrekken in hun thuisstudio. Bijgevolg verscheen er een ep vol lockdownliedjes, maar in die periode bleek hun relatie ook bijna op de klippen te lopen. Gelukkig kwamen de Britten er sterker uit, en weidden ze met 22 Break een album aan hun problematiek. Nu die plaat uit is, is er alweer een nieuw project op komst, want met “Magnificent” krijgen we vandaag een nieuwe single op ons bord.

Na al hun negatieve emoties dus te hebben verwerkt in 22 Break, had het duo het gevoel dat er een positiever vervolg moest komen. En dus begonnen ze te werken aan 22 Make, een ode aan de liefde en aan het leven, en dus krijgen we met wat vertraging een soort dubbelalbum te horen van Oh Wonder. Met wat experimentele Bon Iver-achtige geluiden komt het nummer rustig op gang, maar je krijgt al snel het gevoel dat de zon er stilletjes aan begint door te komen. Met een aanvullende akoestische gitaar en de wondermooie samenzang tussen Anthony en Josephine, zorgt deze nieuwe single met andere woorden voor een rustgevende glimlach op je gezicht. Daarnaast laat het je ook inzien hoeveel geluk je kan hebben in het leven: ‘If I never told you my name, we would be strangers’, maar nu zijn ze samen dus “Magnificent”.

Komende zomer passeert Oh Wonder twee keer op Belgische bodem. Op 6 juli staat de band in de Ancienne Belgique en op 9 juli op het Brugse Cactusfestival22 Make verschijnt op 19 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1625 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oh Wonder - 22 Make (★★): Een vat vol clichés

Een tijdje terug stond de wereld van vele fans even stil toen Oh Wonder een potentiële relatiebreuk aankondigde. Waarschijnlijk zou dit ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder - "Can We Always Be Friends?"

Fans van Oh Wonder hadden de afgelopen maanden niet te klagen. De band rond Josephine en Anthony Vander West bracht vorig jaar…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 2): Brugge in vuur en vlam

Het Cactusfestival startte op zijn openingsdag met een domper van jewelste door de afzegging van Robert Plant & Alison Krauss. Belle and…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.