Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sudan Archives – “Selfish Soul”

© Marie Claesen

Britney Parks, meer bekend als Sudan Archives, is 25 jaar oud en gaat al van bij het begin van haar carrière de strijd aan met de normen van de samenleving. Ze staat er om bekend om in haar liedjes passages te steken die fladderen en ontrafelen, duisternis en humor aaneenrijgen, en nieuwe wegen naar fundamentele waarheden creëren. Haar nummers zijn niet zomaar verhalen, het zijn boodschappen die ze meegeeft aan de maatschappij. Sudan schrijft en produceert zelf al haar singles, wat ervoor zorgt dat deze nog persoonlijker worden en nog maar eens bewijzen wat voor een getalenteerd persoon ze is.

Sudan Archives brengt nu een nieuwe single uit, een waardige opvolger van “Home Maker” die ze reeds in maart uitbracht. Vandaag komt ze terug met “Selfish Soul”, een nummer over zwart haar. Volgens Sudan Archives is er in Amerika dan ook een bepaald beeld dat mooi haar blond moet zijn, maar zij wilde ook eens de schoonheid van zwart haar bezingen. Dit doet ze dan ook op een zeer mooie manier op haar nieuwe single. De track heeft duidelijke Afrikaanse invloeden, wat vooral opvalt in de intro. Door haar diepere stem krijgt de track een zeer emotioneel gevoel, wat zeker helpt om de boodschap over te brengen. Ondanks dat het lied een emotionele boodschap heeft, is het zeker geen traag nummer. Door het leuke upbeat tempo is het een nummer waarbij je spontaan begint mee te dansen. In de tekst hoor je duidelijk dat het vanuit het standpunt van iemand met zwart haar werd gezongen. Iemand die heel haar leven gehoord heeft dat zwart haar niet speciaal is, maar op deze manier mensen ongelijk wil bewijzen. De tekst zegt dan ook letterlijk ‘het is tijd dat ik mijn zelfbeeld omhoog krijg’. Ondanks dat iedere haarkleur even mooi is, wordt er tegenwoordig te weinig aandacht gegeven aan mensen met donkerdere haarkleuren; hier wou Sudan duidelijk verandering in brengen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…
AlbumsRecensies

Sudan Archives - Natural Brown Prom Queen (★★★★): Wereld(en) van verschil

Zangeres, violiste, songwriter en kneedster van eigenzinnige beats en ritmes: noem de Amerikaanse Brittney Denise Parks, oftewel Sudan Archives gerust een totaalartieste….
LiveRecensies

Sudan Archives @ Ancienne Belgique (AB Club): Flamboyant en teder

Sudan Archives is een veelzijdige duizendpoot. Dat liet ze ons gisterenavond zien in de uitverkochte AB Club. De concertzaal was voortdurend gevuld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.