Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PLAY DEAD – “Barbershop”

© Rosie Alice Wilson

Een jaar na hun laatste ep Skint, brengt punkband PLAY DEAD een nieuwe single uit: “Barbershop”. De drie jongens uit Zuid-Londen maken muziek over de dagelijkse problemen van hun generatie op een rauwe, levendige manier. In dit nummer duwt PLAY DEAD ons in een kappersstoel. Het is 9 uur ’s ochtends en we staren naar ons spiegelbeeld, de natte haren strak naar achteren gekamd. In “Barbershop” zingt zanger Joe Blair over de slechte kapsels die de kapper hem altijd geeft en hoe hij er niets over durft te zeggen. Bassist Ollie Clarke lacht hierom: ‘He wore a hat once for two straight months.’

PLAY DEAD heeft de kapperssfeer omgezet in dit energievolle nummer. Het strakke ritme van de drums gaat perfect samen met de distorted noten van de gitaar, die kenmerkend zijn voor dit genre. “Barbershop” zou zo uit de jaren tachtig kunnen komen. In vergelijking met hun vorige nummers, gaan ze nu de meer toegankelijkere punkrock kant op. Wij hebben meteen zin om ze live te zien in een garage en zwetend tegen elkaar aan te zien springen en te dansen. Ze spelen nummers die vooral herkenbaar zijn voor jongeren van generatie Z, maar “Barbershop” gaat over een gemeenschappelijke frustratie van ons allemaal: weggaan bij de kapper met een verwrongen glimlach. Gelukkig bewijst PLAY DEAD ons met dit nummer dat ze geen perfecte kapsels nodig hebben om ons enthousiast te maken.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
AlbumsRecensies

Play Dead - Skint (★★★★): Jonge punkers die het begrepen hebben

Het zou zomaar een handleiding kunnen zijn: ‘een band starten voor dummy’s’. Vaak is je allereerste band een samenraapsel van een aantal…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single PLAY DEAD - "Six Hours Later"

Hoe kan je jezelf zonder goed te beseffen zoveel ellende over je halen? PLAY DEAD slaagt er in zonder een noot gespeeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.