Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PLAY DEAD – “Thameslink”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Niets zo geschikt om de barre wintermaanden van je af te schudden dan een stevige streep garagepunk. Hofleverancier van dienst is ditmaal PLAY DEAD, dat de afgelopen jaren al wel vaker kwamen piepen in lijstjes met veelbelovende bands. Niet toevallig kregen ze enkele maanden geleden ook een plekje toegewezen op de line-up van showcasefestival Left of the Dial, waar ze met de nodige koelheid een heel brutaal geluid kwamen afvuren. Nieuwe single “Thameslink” scheurde toen al een aantal trommelvliezen, vandaag krijgen we ook de studioversie te horen.

Het no-nonsense gehalte is een van de uitgangspunten van de driekoppige band, dus is “Thameslink” helemaal niet anders dan het werk dat we de afgelopen jaren al op onze boterham gesmeten kregen. De stem van een gefrustreerde moederfiguur trapt namelijk opnieuw een moddervette en verschroeiende knaller af die bol staat van adolescente frustraties. De kern van het nummer is namelijk dat de bier- en overige consumptieprijzen ongeziene hoogtes bereiken, dus was de logische reactie dat Joe Blair en zijn kompanen er een bommetje van een song over schreven. Die razendheid vertaalt zich logischerwijs ook muzikaal, met een dreunende baslijn als ruggengraat en enkele loeiharde riffs als orgelpunt. Simpel, ja, maar o zo effectief. Stond PLAY DEAD nog niet in je lijstje met bands om in de gaten te houden, doe dat dan zo snel mogelijk.

Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

161 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS - “Big Frog”

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stay Idle - “The Algorhythm”

‘Punk is not dead’ zegt men al sinds de jaren tachtig, en dat bewijst Stay Idle anno 2024 nog steeds. Al enkele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.