Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liss – “Boys In Movies” (feat. Nilüfer Yanya)

© Johanna Hvidtved

Het verhaal van de Deense indiepopband Liss is een enorm tragisch. Terwijl de carrière van het kwartet in de lift stond en een debuutalbum eigenlijk zo goed als af was, kwam frontman Søren Holm vorig jaar op vijfentwintigjarige leeftijd te overlijden. De release van I Guess Nothing Will Be The Same, een titel met inmiddels een dubbele betekenis, werd logischerwijs uitgesteld om zijn naasten de ruimte te geven om het verlies te verwerken. De rest van de band besloot het album uiteindelijk, met de zegening van Sørens familie, dit jaar toch met de rest van de wereld te delen. Het doel is om het taboe rondom suïcide te doorbreken, en mensen in dezelfde moeilijke omstandigheden als Søren een hart onder de riem te steken. Vandaag delen ze de nieuwste single van dit album, “Boys In Movies”, waarop Liss samenwerkt met Nilüfer Yanya.

De indierockinvloeden zijn op “Boys In Movies” prominenter dan op de eerdere twee singles, “Exist” en “Country Fuckboy”. Op het nieuwste nummer van de Denen horen we namelijk duisterder drum- en gitaarwerk dan dat we voorheen deden. Deze sound werkt goed voor Liss, maar past misschien nog beter bij de melancholische stem van Nilüfer Yanya. De Britse artieste is een waardige toevoeging aan de single: haar stem klinkt mooi samen met die van Søren, en haar bijdrage tilt het nummer naar een hoger niveau. “Boys In Movies” is niet alleen een geslaagde samenwerking tussen twee artiesten, maar ook een zeer fijne kruising tussen indiepop en -rock die ons benieuwt naar I Guess Nothing Will Be The Same.

Het debuutalbum van Liss verschijnt op 10 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Nilüfer Yanya: 'Wat betekent een goed album überhaupt?'

Voor haar debuutplaat Miss Universe haalden we in 2019 de zeldzame vijf sterren uit de kast, maar we waren lang niet de…
InstagramLiveRecensies

Nilüfer Yanya + Léa Sen @ Botanique (Orangerie): Een nagenoeg vlekkeloos parcours

Nilüfer Yanya haalde in 2019 meer dan terecht zo goed als elk eindejaarslijstje met haar debuutalbum Miss Universe, waarvoor ook wij de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.