Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liss – “Boys In Movies” (feat. Nilüfer Yanya)

© Johanna Hvidtved

Het verhaal van de Deense indiepopband Liss is een enorm tragisch. Terwijl de carrière van het kwartet in de lift stond en een debuutalbum eigenlijk zo goed als af was, kwam frontman Søren Holm vorig jaar op vijfentwintigjarige leeftijd te overlijden. De release van I Guess Nothing Will Be The Same, een titel met inmiddels een dubbele betekenis, werd logischerwijs uitgesteld om zijn naasten de ruimte te geven om het verlies te verwerken. De rest van de band besloot het album uiteindelijk, met de zegening van Sørens familie, dit jaar toch met de rest van de wereld te delen. Het doel is om het taboe rondom suïcide te doorbreken, en mensen in dezelfde moeilijke omstandigheden als Søren een hart onder de riem te steken. Vandaag delen ze de nieuwste single van dit album, “Boys In Movies”, waarop Liss samenwerkt met Nilüfer Yanya.

De indierockinvloeden zijn op “Boys In Movies” prominenter dan op de eerdere twee singles, “Exist” en “Country Fuckboy”. Op het nieuwste nummer van de Denen horen we namelijk duisterder drum- en gitaarwerk dan dat we voorheen deden. Deze sound werkt goed voor Liss, maar past misschien nog beter bij de melancholische stem van Nilüfer Yanya. De Britse artieste is een waardige toevoeging aan de single: haar stem klinkt mooi samen met die van Søren, en haar bijdrage tilt het nummer naar een hoger niveau. “Boys In Movies” is niet alleen een geslaagde samenwerking tussen twee artiesten, maar ook een zeer fijne kruising tussen indiepop en -rock die ons benieuwt naar I Guess Nothing Will Be The Same.

Het debuutalbum van Liss verschijnt op 10 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

195 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kate Bond - "Divide and Rule"

De Britse coolkid Kate Bond heeft naar eigen zeggen haar eigen genre uitgevonden: ‘fuck-you soul’. De in Yorkshire geboren muzikante liet zich…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nisa - "Affection"

Wat Hollywood voor de filmindustrie is, is Brooklyn voor de alternatieve muziek. Ook Nisa mag de stad inmiddels haar thuis noemen, nadat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.