Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single BUN – “Sometimes I Pretend”

Vlak voor de pandemie bracht BUN zijn eerste single “Around The Corner” uit. Het was echter geen muzikale doop voor Brecht Vanvyaene, de man achter het project, want hij speelde nog in de instrumentale post-metalband MIAVA. BUN brengt frissere, alternatieve rock mét zang. Ondertussen gingen singles “So Far From Home” en “Burnout” al in première op Dansende Beren. Op de valreep van de release van BUNs debuutalbum Eases My Mind mogen we opnieuw exclusief een single serveren.

“Sometimes I Pretend” begint instrumentaal opbouwend met gitaren en drums, waarna Brecht als een soort Liam Gallagher tevoorschijn komt met luide en uitgerekte lettergrepen. Het refrein slaat energiek in en bouwt weer af waarna het eerste deel van het nummer zich min of meer herhaalt. BUN klinkt zelfverzekerder en minder kwetsbaar dan in zijn vorige singles, hoewel hij het heeft over zijn teleurstelling in de wereld en haar polarisatie tijdens de pandemie. Zo zingt hij in het refrein: ‘Sometimes I pretend the world has no end. And we could stick together with some common sense.’ De rest van de tekst kan je volgen in de lyricvideo hieronder. “Sometimes I Pretend” is een niet al te complex, maar wel energiek nummer en daarmee de ideale albumopener.

Eases My Mind komt uit op 20 mei en wordt op 19 mei voorgesteld in De Kelk in Brugge.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single daine – “new ground”

Wanneer een artiest van stijl verandert, kan je oorspronkelijke fanbase wel eens afhaken. Zo zijn Charli XCX’s vroegere bewonderaars al lang overgestapt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.