Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: BUN – “So Far From Home”

De Lichterveldse altrocker BUN is één van de resem artiesten die tijdens deze shitstorm van een jaar zeker niet stilzat. Sinds het prille begin van vorig jaar bracht hij vijf singles uit, vrijdag komt nummer zes uit. Maar voor we nummer zes, “So Far From Home”, onder de loep nemen, verfrissen we eventjes ons geheugen. Wie is BUN nu ook alweer? BUN is het muzikale alter ego van Brecht Vanvyaene — de man met het dotje op de foto — Brecht kennen we ook van de epische postrockband MIAVA. Met BUN laat hij echter de explosieve gitaren van MIAVA achter zich en verwisselt hij de scheurende riffs voor gezellige, vrolijke melodieën die we nu wel kunnen gebruiken.

Brecht liet ons weten dat het liedje over een leeg, verdoofd gevoel gaat na een vakantie ver van thuis. Als “So Far From Home” opent met een weemoedige gitaarklank, begrijpen we de vibe direct. Ook wij missen het vrije vakantiegevoel, of het vakantiegevoel van een weekendje op een festival. Ook de emotionele manier waarop hij zingt, draagt bij aan de sfeer van het nummer. De emotionele climax komt echter aan het einde van het nummer wanneer het nummer nog een laatste keer openscheurt met zweverige gitaren en een geladen, bijna trieste stem.

Brecht slaagt er bijzonder goed in om ons lockdownhumeur nog een tikkeltje weemoediger te maken. Hij doet dit op een bijzonder mooie manier dus we nemen het hem zeker niet kwalijk.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BUN - "There I Go"

We zijn weer een maandje verder dus plichtsgetrouw loste Brecht Vanvyaene opnieuw een verse single. In februari waanden we ons in de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BUN - "Two Faced Girl"

Ongeveer een maand geleden releasede Brecht Vanvyaene onder de naam BUN zijn debuutsingle “Around The Corner”. We moesten niet lang wachten op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.