Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Funeral Solution”

© CPU – Emiel Viellefont

Het zal je misschien verbazen, maar het is al van 2020 geleden dat we nieuwe muziek kregen uit het kamp van Osees. De onverstoorbare trein dendert al sinds begin jaren 2000 aan een razend tempo door met jaarlijks minstens één album. Door de coronapandemie zat de ‘output’ een beetje op een laag pitje, maar dat betekende niet dat bezieler John Dwyer geen andere projecten kon vinden om zich mee bezig te houden. Na die jazzy escapades is het terug tijd voor het hoofdproject en op 12 augustus is dat een eerste album in twee jaar. A Foul Form zou volgens het statement van grote fan Henry Rollins slechts 22 minuten duren. Eerste single “Funeral Solution” verklaart alvast waarom het zo kort zal zijn.

Net geen twee minuten zien we op de klok verschijnen van “Funeral Solution”, en dan is er nog een intro van twintig seconden die eigenlijk vooral wat absurde sounds produceert. Je kunt het dus al aanvoelen: Osees lijkt hier geen gas terug te nemen. Vanaf het moment dat de intro gepasseerd is, horen we furieuze punk volgens het boekje. De gitaren rammelen gierend door je oorkanalen en Dwyer laat de beste schreeuwen uit zijn lichaam komen. Het is hardcore, het is stevig en het is vooral terug typisch Osees. Ieder genre John Dwyer ook probeert, je hoort er altijd zijn typische sound in. “Funeral Solution” is een beuker en dat zou het album ook wel eens kunnen worden.

Deze zomer zie je de band aan het werk op Sjock Festival in Gierle.

Website / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Osees - A Foul Form (★★★½): Brutale cassettepunk volgens het boekje

Een van de onbetwiste mastodonten uit de garage-, en psychscene van de afgelopen twintig (!) jaar, is ongetwijfeld John Dwyer. De legendarische…
InstagramLiveRecensies

Osees @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Het gevaar van de snor

Osees, Thee Oh Sees, Oh Sees, de keuze qua namen is groot en dat is hun discografie ook. De band brengt naast…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.