Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Day Wave – “Loner”

© Daniel Topete

Jackson Philips zijn alter ego Day Wave stak de neus aan het venster in 2015. Hij maakte al snel naam in het indiewereldje met zijn golvende lo-fi-tracks en goed in het oor liggende melodieën. Zijn eerste LP The Days We Had bracht hem op een wereldwijde radar en maakte de weg vrij voor zijn typische slaapkamerpop. Op 24 juni verschijnt eindelijk zijn langverwachte tweede album Pastlife. De thema’s die getackeld worden zijn vrij universeel zoals manoeuvreren van het leven in je dertiger jaren, liefde en verlies.

“Loner” is reeds de vierde single uit het aankomende album en is een verkenning van angst en eenzaamheid. De zang van Philips klinkt zoals steeds een tikkeltje melancholisch wat in combinatie met de typerende drums heel vertrouwd aanvoelt. De melodie is wederom zeer eenvoudig en de gitaartokkel sluit perfect aan bij wat we gewoon zijn van Day Wave. Daar ligt misschien ook de grootste uitdaging voor het nieuwe album: variatie brengen en spelen met tempowissels. Enkel “Before We Knew” gaat een paar beats per minuut lager maar de andere songs kabbelen op het gekende tempo verder. Er staan echter ook samenwerkingen met Hazel English en KennyHoopla op de tracklist. Vooral die laatste ligt niet direct in de comfortzone van Jackson Philips.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hazel English – “All Dressed Up” (feat. Day Wave)

Vorige week gaf de indierocker Day Wave ons een singletje om bij weg te dromen. Deze week neemt Hazel English dat voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Day Wave - “Before We Knew”

Jackson Philips verwent ons met de regelmaat van de klok al sinds 2015 met zijn dromerige indierock. Met zijn geesteskind Day Wave…
Interviews

Interview Day Wave: "Ik heb mijn eigen sound gevonden"

Eerder deze maand bracht hij z’n debuutplaat The Days We Had uit en vorige week stond hij nog het op het podium van de Ancienne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.