Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Day Wave – “Before We Knew”

© Daniel Topete

Jackson Philips verwent ons met de regelmaat van de klok al sinds 2015 met zijn dromerige indierock. Met zijn geesteskind Day Wave bracht hij ons vorig jaar nog de ep Potion, maar het is al van 2017 geleden dat zijn debuutalbum The Days We Had verscheen. Geboren en getogen in Oakland, California verhuisde hij in 2017 naar Los Angeles in de buurt van Echo Park. De invloed van de lokale muziek is dan ook sterk terug te vinden in zijn sound. Het Californische zomergevoel is nooit ver weg in zijn nummers, al betreft het hier eerder een soort escapismegevoel dat we kennen van bij The War On Drugs.

Deze “Before We Knew” gaat verder waar Potion stopte. Op zich blijft hij trouw aan zijn beproefde recept: een midtempo drum die heel de song hetzelfde strakke tempo onderhoudt, een zweverige gitaartokkel die op het eerste zicht weinig voorstelt, maar heel catchy is en direct blijft rondhangen in je hoofd. Doe daar bovenop nog de typische nineties stem van Jackson en deze single heeft weer het potentieel om zich te nestelen in heel wat playlists.

Day Wave blijft timmeren aan de weg en “Before We Knew” brengt dan niet de grote verandering in sound. In het genre bevestigt hij zijn status zeker en vast. Wij voegen deze single alvast toe aan onze afspeellijstjes voor de Indian summer nights die we hopelijk nog krijgen dit jaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hazel English – “All Dressed Up” (feat. Day Wave)

Vorige week gaf de indierocker Day Wave ons een singletje om bij weg te dromen. Deze week neemt Hazel English dat voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Day Wave - "Loner"

Jackson Philips zijn alter ego Day Wave stak de neus aan het venster in 2015. Hij maakte al snel naam in het…
Interviews

Interview Day Wave: "Ik heb mijn eigen sound gevonden"

Eerder deze maand bracht hij z’n debuutplaat The Days We Had uit en vorige week stond hij nog het op het podium van de Ancienne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.