Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband – “Psycho”

© CPU – Joost Van Hoey

De winnaars van de festivalzomer zijn nu al gekend: Goldband! De Nederlandse sensatie uit Den Haag bracht vorige zomer met Betaalbare Romantiek een van de succesvolste Nederlandstalige albums van het jaar uit. Nummers als “Witte Was”, “De Langste Nacht” en “Noodgeval” werden in een mum van tijd culthits waarmee Goldband zich in het collectieve muziekgeheugen van Nederland en Vlaanderen kon graveren. Het loon van een sterk album betaalt zich deze zomer dubbel en dik uit met een propvolle agenda en zo prijkt hun naam op zo goed als elk belangrijk Nederlands en Belgisch festival. Reden genoeg dus om nu met “Psycho” nog een rasechte festivalhymne uit te brengen.

“Psycho” is een orkaan van jewelste waarmee Goldband nog wat harder over de festivalweides zal razen. Het nummer begint met een redelijk rustige opbouw, maar in de verte voel je al een meedogenloze en onheilspellende ravemelodie met de seconde dichterbij komen. Na iets meer dan minuut barst het dan echt los en is het hek helemaal van de dam. Met opzwepende zang hitsen Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen de boel afwisselend nog eens heerlijk op en voor je het weet zit je gewoon luidop mee te brullen met het refrein. Wat een feest!

Goldband speelt deze zomer onder meer Moen Feest (28/5), Vestrock (3/6), Rock Werchter (2/7), Down The Rabbit Hole (3/7), Pukkelpop (19/8) en Lowlands (20/8). Het volledige overzicht van hun zomertour vind je hier. In de herfst trekt Goldband de zalen in met stops in de Ancienne Belgique van Brussel (3/11) en een nu al uitverkochte De Roma in Antwerpen (24/11).

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used - "Psycho" (feat. Idle Days)

Wie met een of twee benen in de drum-‘n-bassscene staat – zij het als fan, zij het professioneel – weet dat Used…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "You & Me"

Er is al zoveel gezegd rondom Den Haag-sensatie Goldband: het cokerelletje van zanger Milo Driessen, Karel Gerlachs relatie met Maan en Boaz…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.