Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband – “De langste nacht”

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met Goldband. De Nederlandse muzikanten plezierden ons sindsdien al met oorwurmen zoals “Witte Was“, “Alles kapot” en “Ja ja nee nee“. Nu komen ze met “De langste nacht”. Een nieuw, fris nummer met het oog op een coronavrije zomer. Of de pronostiek van de heren juist zal zijn, weten we helaas nog niet, maar we kunnen wel met zekerheid zeggen dat ook deze song in de afspeellijsten voor een avondje drinken zal belanden.

In deze “De langste nacht” voorspellen de Haagse stukadoors hoe de zomer eruit zal zien als alles weer ‘normaal’ is. Ze benadrukken het hevige jaar dat we achter de rug hebben en ze verheugen zich op een zomer waar we al lang naar verlangen. Verder wordt ook de eenzaamheid van de afgelopen periode benadrukt. ‘Je raakt me aan ik schrik ervan, ik ben gewend dat niks meer kan’, is een mooie verwoording van hoe we sociaal en zeker fysiek contact in zekere zin verleerd zijn.

Het nummer is niet zo uptempo als zijn voorgangers, maar dat zou ook niet passen in hun verhaal. De tristesse die verstopt zit in de lyrics komt zeker terug in de muziek, verborgen onder een catchy beschermlaag. Het popnummer ligt wel in een duidelijke lijn met de eerdere drops van Goldband. Zeker goed te pruimen dus! ‘Wij hebben dit verdiend’, ‘Ik hou me aan de regels, maar vanavond even niet’, is hoe ze duidelijk maken dat we de pandemie toch zo goed als we konden doorstaan hebben. We zullen ons verantwoordelijk gedragen, maar geef ons de zomer. Een hele mooie boodschap die verstopt zit tussen de regeltjes van de song. Deze zomer zou de debuutplaat moeten verschijnen.

Facebook / Instagram

40 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single INU INU - "fool me"

INU INU is een Nederlands-Engelse groep die hun muziek dicht bij het hart houden. Ze omschrijven hun sound als dromerige popmuziek met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia - "Questions"

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.