Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband – “Noodgeval”

© Tom van Huisstede

Het debuutalbum van Goldband, de atypische boyband uit Den Haag, ligt op 13 augustus eindelijk in de rekken. Daarmee volgt het debuut-ep Dun Smeren Geld Verdienen uit 2019 en Van de Roulette naar de Doublet uit 2020 op, met knalschijven zoals “Mijn Stad”, “Witte Was” of “Alles Kapot”. De laatste maanden brachten ze ook een samenwerking met Sophie Straat uit en schreven ze een (hopelijk) profetisch nummer over uitgaan in postcoronatijden. Momenteel wacht de heren een zomer gevuld met optredens waarmee ze zichzelf nog meer op de kaart kunnen zetten en vooral hun publiek aan het feesten zullen krijgen. In België kunnen fans hen onder andere op Pukkelpop aan het werk zien.

Beginnen doet de single erg groovy. De retrovibes worden naar goede gewoonte niet geschuwd door Goldband. Ook typisch is de ophitsende beat, die het zoals steeds onmogelijk maakt om niet mee te knikken, tikken of dansen. “Noodgeval” klinkt als de soundtrack van een aerobicssessie in discothema, inclusief strakke, felgekleurde outfits en een zweetbandje rond hoofd en polsen. De tekst is ook weer drama ten top, met een grote korrel ironie. ‘Ik droom elke nacht dat je naast me ligt, maar vanavond zie ik je dansen met een andere pik’, een serieus noodgeval dus! Ook wij kunnen wel wat medische hulp gebruiken na het uitbundige feesten dat de nieuwste single van Goldband uitlokt. Gelukkig hebben we nog even de tijd om te bekomen voor hun debuutplaat ons helemaal van onze sokken blaast.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 1): De festivalkoorts is terug

We mogen weer! Er blies gisteren dan ook een collectieve zucht van opluchting door de festivalweide van Crammerock. Het festival in Stekene…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Opposites, Froukje en Goldband toegevoegd aan line-up Crammerock!

Vaste waarde Crammerock kreeg enkele weken geleden het verlossende groen licht om door te mogen gaan op volle capaciteit, mits alle festivalgangers…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Goldband - Betaalbare Romantiek (★★★½): Tussen grap en ernst

De wereld is om zeep, het leven en de liefde zijn afmattend, maar alles komt goed; laat ons van de tijd die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.