Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Opus Kink – “Dog Stay Down”

© Berhnard Deckert

Als je Opus Kink nu nog altijd niet in de gaten aan het houden bent, wordt dat stilaan wel eens tijd. Deze mannen uit Brighton gaan het namelijk nog ver schoppen. Hun doorbraaksingle hebben ze ook vandaag nog niet uitgebracht, maar die zit er vast en zeker aan te komen. We konden ze al eens van (te) dichtbij aan het werk zien op Left of the Dial, waar we allemaal stevig onder de indruk waren van hun goesting. We spotten een geweldig potentieel in de band en hopen dat ze nog even alles in het rond gooien tot het helemaal goed zit. Hun label Nice Swan Records ziet daar ook niet meteen gaten in, gezien ze eerder al Courting, SPRINTS en English Teacher lieten tekenen. Een debuutep komt er op 17 juni wel al aan, genaamd The Stream Runs Dry. Daarvan is “Dog Stay Down” de derde single, want eerder werden we al overtuigd door “I Love You, Baby” en “The Unrepentant Soldier”

Als een onmogelijke cocktail van water en vuur verenigt Opus Kink zowel punk als jazz. De zes Britten hebben het talent om al hun ideeën aan elkaar te plakken als een lapwerk van spannende stadia. Het enige nadeel daarbij is dat het soms nogal verwarrend klinkt wanneer het ene nummer eindigt en het volgende direct begint. “Dog Stay Down” begint na wat nerveus gefluister nog vrij conventioneel, met wat riffs, punkschreeuwen en louter accentjes van blazers. De dog in het lied verwijst naar een slachtoffer in een disfunctionele relatie. Ook de videoclip bevat heel wat metaforen en verwijzingen. Over meerdere minuten ontpopt het nummertje zich vervolgens tot een halve rodeo met Mexicaans klinkende trompetten en een heerlijk chaotisch crescendo. Qua klank past het goed in de sfeer van wat we al eerder konden horen uit de ep.

Opus Kink is een must see liveband, al spelen ze voorlopig enkel in het Verenigd Koninkrijk. Behalve op 11 september, dan droppen ze een bommetje op Misty Fields Festival in Nederland.

Instagram / Twitter / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KEG - "Quip Quash"

Een van de grootsten zijn ze niet, maar in het zog van bands als Opus Kink is KEG toch wel een van…
InstagramLiveRecensies

Opus Kink @ Trix (Bar): Nosferatu met een chapka

Maak kennis met Opus Kink, de zes energieke Britse mannen die klaar zijn om de wereld te veroveren met hun ‘hoorn-gevoede postpunk’,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.