Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile – “Thin Thing”

© Alex Lake

Veel Radioheadfans kijken reikhalzend uit naar 13 mei, want dat is de dag dat The Smile met hun debuutalbum op de proppen komt. De nieuwe groep is een project van Radioheadleden Thom Yorke en Jonny Greenwood en Sons of Kemet-drummer Tom Skinner. Het drietal bracht de voorbije maanden een indrukwekkende reeks singles uit: van het heftige “You Will Never Work in Television Again” tot de droomwerelden van “The Smoke” en “Skrting On The Surface”. Vandaag voegen ze vlak voor de release van het album daar nog een zesde (!) single aan toe.

“Thin Thing” was al een favoriet bij de mensen die een van de livestreamconcerten zagen van de band, en ook de studioversie stelt niet teleur. Het nummer is een duizelingwekkende trip geworden. Centraal staan de complexe gitaarlijnen van Jonny Greenwood die zijn opvallendste gitaarwerk van de afgelopen jaren laat horen. Maar de rest van het nummer moet qua dynamiek niet onderdoen. Wilde baslijnen vliegen ons om de oren en de arrangementen sturen ons in een rotvaart een nieuw muzikaal pad op. “Thin Thing” is opnieuw een heerlijk lied van The Smile op een album dat ontzettend veelzijdig belooft te worden.

A Light for Attracting Attention verschijnt op vrijdag 13 mei. The Smile kan je op 25 juni live aan het werk zien op TW Classic en op het weekend van 1-3 juli op Down The Rabbit Hole.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

English Teacher – This Could Be Texas (★★★★): Vastbenoemd

Zo nu en dan verschijnt er nog eens nieuwe Engelse band op het toneel waarvan we al snel kunnen voorspellen dat ze…
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shabaka - "End Of Innocence"

Wie ‘Shabaka Hutchings’ zegt, denkt meteen aan de toonaangevende jazzbands die hij de laatste jaren leidde. Sons Of Kemet, dat passieproject met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.