Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marlon Williams – “My Boy”

© Derek Henderson

Het was alweer van 2018 geleden dat we een teken van leven kregen uit het kamp Marlon Williams. Vorig jaar was er weliswaar een cover van Nina Simones “Mr. Bojangles” voor de film En Attendant Bojangles, maar voor echte eigen muziek moeten we terug naar Make Way For Love. Vandaag is het lange wachten eindelijk voorbij, want met “My Boy” komt de Nieuw-Zeelander frisser dan ooit terug. Met een nieuwe band (co-producer Tom Healy op elektrische gitaren, drummer Paul Taylor (Feist), bassist Cass Basil (Ladyhawke, Tiny Ruins), Mark Perkins met extra percussie en vocals en nog wat meer percussie van Elroy Finn) lijkt hij een nieuw hoofdstuk in zijn carrière te starten.

Het getokkel dat we op “My Boy” horen, is gebaseerd op de lokale Māori folk. Hierdoor voel je meteen de zomer doorschijnen in het nummer van Marlon Williams. Met heel wat percussie (hoe kan het ook anders) en de ene leuke noot na de andere, kan de single niet anders dan een smile op je gezicht toveren. Op die manier voel je ook gewoon het plezier dat Marlon Williams ervoer bij het maken van de single. Geen druk, gewoon proberen om terug naar de basis te gaan en fijne nummers te maken. Het simpele refrein zit op die manier zo in je hoofd en dat geraak je voor de rest van de dag niet meer kwijt.

Op 12 november speelt Marlon Williams in Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Marlon Williams - My Boy (★★★½): Folk in beweging naar lichtvoetige pop

De kans bestaat dat je nog nooit van Marlon Williams hoorde, ondanks het feit dat de man nu reeds aan zijn derde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maddie Moon – “my boy”

Maddie Moon, geboren in Venezuela en nu woonachtig in Spanje, is een opkomende singer-songwriter die vooral inspiratie haalt uit het universum en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.