Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana – “On The Wire”

© Jon Stone

Dat ene belletje was het begin van een nieuwe fase voor James en Matthew Veck-Gilido. De afgelopen jaren waren zeker niet gemakkelijk voor de broers. Na het laatste album Rituals ontplofte er een bommetje en viel de band uit elkaar. Zo erg zelfs, dat ze elkaar een hele tijd niet spraken. Matthew bleef echter liedjes schrijven en nadat ze elkaar maanden niet hadden gezien, werd er voorzichtig weer contact met elkaar gelegd. Zodoende sprongen de broers zonder enige verwachting de studio in om weer liedjes te gaan schrijven. Het plezier werd teruggevonden en het resultaat hiervan zal op 15 juni 2022 verschijnen. Dan zal namelijk The Present Is A Foreign Land uitkomen. 

Eerder kregen we al de persoonlijke voorproefjes “Going Clear” en “Kids“, en nu is er “On The Wire”. Dit nummer is misschien wel het meest diepe van de drie nummers. Het is namelijk het eerste liedje dat de broers samen schreven nadat ze maanden geen contact meer met elkaar hadden. Ook in “On The Wire” wordt het verleden teruggehaald, iets wat Deaf Havana vaker doet. Na jaren een gevaarlijke mix van drugs en alcohol om zich heen te hebben gehad, weten de mannen dit perfect te verwerken in hun liedjes. Zo ook weer in dit nummer. Het gaat over het vinden van de kracht om van iets negatiefs iets positiefs te maken, maar het gaat ook deels over de domme dingen die je soms doet in het leven, en die dan probeert te verbeteren. Je hoort vooral het plezier om weer samen muziek te maken. Zeker richting het einde toe, waar er een gospelkoor ondersteuning biedt, voelt het zeer euforisch aan. 

Op “On The Wire” voel je het enthousiasme en de enige spanning voor wat komen gaat. Nooit eerder hoorden we Deaf Havana zo groots en dat doet ons verlangen naar het album. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Deaf Havana - The Present Is A Foreign Land (★★★): Balanceren tussen het vertrouwde en het vernieuwende

De hemel boven Deaf Havana is opnieuw opgeklaard. De Britten kenden een tumultueuze periode na interne spanningen volgend op de release van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana - “Kids”

Een compleet nieuw begin voor Deaf Havana. Dat is wel hoe het is en voelt voor James en Matthew Veck-Gilodi. De afgelopen…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Deaf Havana: ‘Het voelt als een nieuw avontuur dat we met zijn tweeën zijn aangegaan’

Een nieuw begin voor Deaf Havana. Dat is eigenlijk een beetje zoals het is en voelt. Deaf Havana is helemaal terug van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.