Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana – “Kids”

© Jon Stone

Een compleet nieuw begin voor Deaf Havana. Dat is wel hoe het is en voelt voor James en Matthew Veck-Gilodi. De afgelopen jaren waren zeker niet gemakkelijk voor de broers. Na het laatste album Rituals viel de band uit elkaar en de broers spraken elkaar voor een hele lange tijd niet, uit elkaar gedreven door ruzies, drank, drugs en corona. Matthew bleef liedjes schrijven en daardoor spraken de broers na maanden geen contact weer af om samen iets op te nemen. Zodoende schreven ze weer samen een nummer en dat smaakte naar meer: op 15 juni 2022 verschijnt het nieuwste album The Present Is A Foreign Land. Deaf Havana is helemaal terug van weggeweest.

Eerder kregen we daar al het grootse “Going Clear” te horen en dat maakte gelijk duidelijk dat Deaf Havana sterker terug is dan ooit tevoren. Ook op dit nummer kunnen we niet om het feit heen dat de mannen volwassener klinken en “Kids” mag misschien wel hun beste in jaren genoemd worden. In “Kids” kijken de broers terug naar het verleden. Over hoe hun leven op dit moment is en over welke fouten ze gemaakt hebben. Het is een onwijs sterk liedje dat op sommige momenten ook hartverscheurend kan zijn gezien de achtergrond van de broers. “Kids” knalt vanaf het begin tot het einde vooral door synth die als een soort cement het nummer bij elkaar houdt en zoals Deaf Havana dat kan wordt de nostalgie omhoog gehaald in een zeer catchy refrein. 

Met “Kids” slaan Deaf Havana weer een bladzijde om in het boek over de turbulente jeugdjaren van de broers en maken ze ons ongelofelijk nieuwsgierig naar de rest van The Present Is A Foreign Land. 

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Deaf Havana - The Present Is A Foreign Land (★★★): Balanceren tussen het vertrouwde en het vernieuwende

De hemel boven Deaf Havana is opnieuw opgeklaard. De Britten kenden een tumultueuze periode na interne spanningen volgend op de release van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEG - "Kids"

Het Britse zevental KEG is terug met zijn eerste muziek van dit jaar. De band uit Brighton verscheen pas vorig jaar voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana - “On The Wire”

Dat ene belletje was het begin van een nieuwe fase voor James en Matthew Veck-Gilido. De afgelopen jaren waren zeker niet gemakkelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.