Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana – “Going Clear”

Deaf Havana

Het was al van voor de eerste lockdown geleden dat we nog nieuw studiomateriaal kregen van Deaf Havana, en dat bleek vorig jaar een reden te hebben: bassist Lee Wilson én drummer Tom Ogden verlieten de band. Broers James en Matthew Veck-Gilodi bleven als enigen achter en besloten dat ook zo te houden. De Britse rockers waren klaar voor het volgende hoofdstuk, dat vandaag begint met een eerste nieuwe nummer en een vooruitblik op hun komende, zesde album.

Deaf Havana staat er bij ons om gekend af en toe een nieuw jasje aan te trekken: wat een dikke tien jaar geleden nog muziek vol geschreeuw was (toen hadden ze nog Ryan Mellor speciaal daarvoor in de band), werd op hun vorige plaat Rituals (2018) eerder in de categorie ‘pop’ geklasseerd. Dat vonden wij destijds best goed, en dat pad lijken ze met deze “Going Clear” weer deels te bewandelen. Er wordt ingezet met een herkenbare, stevige drum, waarna duidelijk wordt dat er veel aandacht werd besteed aan het basisritme van het nummer. Het gaat vlot, er zit emotie in, de stem van James zit goed. We zien het gemakkelijk een hele bende enthousiasmeren tijdens een zonnige festivaldag. Het té afgelikte randje dat ze op hun laatste materiaal nog hadden toegepast, lijkt verdwenen te zijn.

“Going Clear” is een mooie inleiding van hun nieuwe hoofdstuk, al hopen we dat de spannende alinea’s van het verhaal nog moeten komen. Het nieuwe album The Present Is A Foreign Land mogen we verwachten op 15 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

53 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - “No Future? Yeah Right” (feat. Rou Reynolds)

Het vijftal You Me At Six draait al meer dan een decennium mee als vaste waarde in de Britse poprock, maar lijkt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Deaf Havana - The Present Is A Foreign Land (★★★): Balanceren tussen het vertrouwde en het vernieuwende

De hemel boven Deaf Havana is opnieuw opgeklaard. De Britten kenden een tumultueuze periode na interne spanningen volgend op de release van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.