Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana – “Going Clear”

Deaf Havana

Het was al van voor de eerste lockdown geleden dat we nog nieuw studiomateriaal kregen van Deaf Havana, en dat bleek vorig jaar een reden te hebben: bassist Lee Wilson én drummer Tom Ogden verlieten de band. Broers James en Matthew Veck-Gilodi bleven als enigen achter en besloten dat ook zo te houden. De Britse rockers waren klaar voor het volgende hoofdstuk, dat vandaag begint met een eerste nieuwe nummer en een vooruitblik op hun komende, zesde album.

Deaf Havana staat er bij ons om gekend af en toe een nieuw jasje aan te trekken: wat een dikke tien jaar geleden nog muziek vol geschreeuw was (toen hadden ze nog Ryan Mellor speciaal daarvoor in de band), werd op hun vorige plaat Rituals (2018) eerder in de categorie ‘pop’ geklasseerd. Dat vonden wij destijds best goed, en dat pad lijken ze met deze “Going Clear” weer deels te bewandelen. Er wordt ingezet met een herkenbare, stevige drum, waarna duidelijk wordt dat er veel aandacht werd besteed aan het basisritme van het nummer. Het gaat vlot, er zit emotie in, de stem van James zit goed. We zien het gemakkelijk een hele bende enthousiasmeren tijdens een zonnige festivaldag. Het té afgelikte randje dat ze op hun laatste materiaal nog hadden toegepast, lijkt verdwenen te zijn.

“Going Clear” is een mooie inleiding van hun nieuwe hoofdstuk, al hopen we dat de spannende alinea’s van het verhaal nog moeten komen. Het nieuwe album The Present Is A Foreign Land mogen we verwachten op 15 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana - “On The Wire”

Dat ene belletje was het begin van een nieuwe fase voor James en Matthew Veck-Gilido. De afgelopen jaren waren zeker niet gemakkelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Bunny - "Fire Escape"

Twee jaar geleden had Beach Bunny haar bekendheid nog te danken aan TikTok, maar daar teren deze Amerikanen ondertussen niet meer op….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana - “Kids”

Een compleet nieuw begin voor Deaf Havana. Dat is wel hoe het is en voelt voor James en Matthew Veck-Gilodi. De afgelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.