Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ron Trent – “Flos Potentia (Sugar, Cotton, Tabacco)” (feat. Khruangbin)

‘Flos Potentia’ betekent flower power in het Latijn. En dat is hoe Ron Trent en Khruangbin hun nieuwe samenwerking zelf zouden beschrijven. Met “Flos Potentia (Sugar, Cotton, Tabacco)” brengen ze samen een groovy instrumentale single vol ritme. Het nummer staat op de nieuwe plaat die Ron Trent onder de alias WARM op 17 juni uitbrengt. What Do The Stars Say To You doorbreekt elf jaar stilte en belooft alvast veel goeds.

Dat Khruangbin uitmunt in interessante en verfrissende samenwerkingen, wisten we al. Luister maar naar “Pretty Boys“, dat zijn plekje vond op McCartney III Imagined, de herwerkingsplaat van niemand minder dan Paul McCartney. Eerder dit jaar verlichtten ze de sombere maand februari met Texaans maanlicht. In de eerder rustige ep Texas Moon trokken ze toen op met soulmuzikant Leon Bridges. Deze keer dook Khruangbin dus de studio in met houseartiest Ron Trent.

“Flos Potentia (Sugar, Cotton, Tabacco)” bouwt sterk op met enthousiast makende percussie. Al snel klinken de typische psychedelische snaren van gitarist Mark Speer – ja, die met zijn donker lang haar en pony. Een relaxerend deephousegeluid zet de sfeer voor de rest van het nummer. Hoewel de single in het begin lijkt toe te werken naar een hoogtepunt, volgt daarna niet meer veel variatie. Toch blijft het sfeervol en kan het niet anders dan toegevoegd worden aan je zomerse afspeellijst. “Flos Potentia (Sugar, Cotton, Tabacco)” moedigt de luisteraar aan om de dag te plukken. Neem dus een drankje, zet jezelf in de zon en geniet.

Op 19 juni speelt Khruangbin op Werchter Boutique. Wees erbij, want op Rock Werchter 2019 bewezen ze dat artiesten ook zonder al te veel vocals een publiek kunnen inpakken.

Ron Trent: Facebook / Instagram / Website
Khruangbin: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Vieux Farka Touré & Khruangbin - Ali (★★½): Overstromingsgevaar in de woestijn

Een Malinees en drie Texanen ontmoeten elkaar in een pub in Londen. Touré is op een missie om de erfenis van zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Khruangbin, Arsenal en twee anderen maken Werchter Boutique compleet!

Nadat we al een hele tijd headliners Stromae en Gorillaz kenden, wordt de affiche van Werchter Boutique nu eindelijk vervolledigd. Zo zien…
AlbumsRecensies

Khruangbin & Leon Bridges – Texas Moon (★★★★): Laidback wegdromen onder de Texaanse sterrenhemel

Ruim twee jaar geleden kregen we vanuit het verre Texas een aangename, muzikale verrassing te verwerken. Een toenmalige gezamenlijke tour bracht de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.