Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “Crocodile”

© CPU – Joost Van Hoey

Er zijn maar weinig Belgische artiesten die van zoveel internationaal aanzien kunnen genieten als Tamino. De doorstart kreeg hij dankzij zijn overwinning in De Nieuwe Lichting, waar hij met zijn ongeziene talent al snel uitgroeide tot het nieuwe Belgische uithangbord in de muziekwereld. Radiohead-bassist Colin Greenwood was zelfs zo onder de indruk dat hij hier en daar meespeelt tijdens de shows van Tamino. Dit najaar trekt de Belg met Egyptische roots weer op pad, onder andere naar de VS en Noord-Afrika. Op 18 oktober verschijnt trouwens een deluxeversie van zijn bejubelde debuutplaat Amir, met een paar nieuwe nummers en vooral heel wat nieuwe versies van reeds verschenen nummers. “Crocodile” is een van die nieuwe nummers, hoewel het in 2017 al eens durfde op te duiken in zijn setlist.

“Crocodile” is nog maar enkele tonen ver, of we zijn al helemaal betoverd. Ondanks dat het nummer in de stijl van zijn vorige nummers ligt, voelt “Crocodile” toch lichtjes anders aan. De warmte in zijn unieke stem is nog steeds aanwezig, maar de sfeer is toch wat anders vergeleken met nummers van zijn debuut Amir. Dat heeft veel met de instrumentatie te maken die nog altijd even degelijk klinkt, maar tegelijk ook veel licht en warmte uitstraalt. “Crocodile” heeft ook een zeer dromerig randje, dat door de sterke sfeerschepping nog beter overkomt. Tamino verrast ons op “Crocodile” met nieuwe warme tonen in zijn muziek, die we hopelijk nog vaker zullen zien terugkeren in zijn nummers.

Op zaterdag 16 november speelt Tamino zijn grootste Belgische headlineshow tot op heden in de Lotto Arena in Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 september 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief