Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SONS – “Sweet Boy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat SONS nu in een laatste rechte lijn richting Sweet Boy zit, is absoluut geen geheim meer. Een tweede plaat wordt vaak gezien als een moeilijk gegeven, maar het viertal lijkt met de opvolger van Family Dinner gewoon te bevestigen. Eerdere voorsmaakjes als “Nothing” en “Succeed” knalden onze trommelvliezen als vanouds aan flarden en zo lijken de heren af te stevenen op opnieuw een schot in de roos. SONS is natuurlijk een band die het voor een groot deel moet hebben van de verschroeiende energie die vrijkomt tijdens concerten, al lukte het voor Sweet Boy klaarblijkelijk om die elektriciteit ook in de plaat te verwerken. Dat bevestigt laatste voorsmaakje “Sweet Boy” nog maar eens.

Na de loeiende sirenes vanop “Succeed” vorige week, wordt het tempo op de titeltrack lichtjes opgeschroefd. Dankzij de herhaaldelijke gitaarriff voelt het alsof je op de hielen wordt gezeten door je ergste nachtmerrie, waardoor “Sweet Boy” binnen de kortste keren onder je huid kruipt. Doe daar dan nog de furieuze schreeuwen van Robin Borghgraef bij en je krijgt wederom een knaller van formaat. Geleidelijk aan lijkt het tempo dan wat de hoogte in te gaan, waardoor het geheel nog wat harder binnenkomt. Het ziet er dus naar uit dat het publiek geen tot weinig rust zal krijgen eenmaal SONS op het podium staat, want moshpits zullen zowat permanent aanwezig zijn. Willen of niet.

Sweet Boy verschijnt aanstaande vrijdag, 22 april. Op 28 april speelt SONS in Trix. Een dikke twee maanden later staat de band in de KluB C van het uitverkochte Rock Werchter en later deze zomer op het nieuwe HEAR HEAR!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whispering Sons, Shht, Asa Moto, Opus Kink en meer voor Leffingeleuren 2022!

Nieuwe bands ontdekken in een gezellige setting, daarvoor moet je ook dit jaar weer op Leffingeleuren zijn. De Zwerver is volop bezig…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview SONS: 'Gas geven op een podium is wat wij het allerliefste doen'

SONS is al lang geen onbekende meer bij al wie zijn trommelvliezen eens goed wil laten knallen van geluk. Met hun stevige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.