Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SONS – “Nothing”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds SONS in 2018 StuBru’s De Nieuwe Lichting won, ging het extreem hard voor de band. In een mum van tijd groeide het viertal uit tot een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap, en met debuutplaat Family Dinner onder de arm had niet veel later geen enkel podium nog geheimen voor de mannen. Van Rock Werchter tot Pukkelpop, van de Ancienne Belgique tot Trix… niets of niemand was nog veilig voor de snoeiharde punkrock die de band fabriceerde. Ondertussen werd het dan ook hoog tijd dat een tweede langspeler het levenslicht zag, maar door welgekende omstandigheden liep dat vanzelfsprekend wat vertraging op. Maar nu is het eindelijk zo ver: Sweet Boy ligt vanaf volgende maand in de winkelrekken, en het nieuwe “Nothing” maakt ons daarvoor alvast warm.

‘Never change a winning team’, moeten de mannen van SONS hebben gedacht, want hun nieuwste creatie ligt perfect in het verlengde van wat er al in hun discografie stond. Met wat gekke radiogolven introduceert de band ons zijn nieuwste hoofdstuk, maar al snel knallen de riffs door onze speakers. Het stemgeluid van Robin Borghgraef ligt daarbij meteen bekend in het oor, waardoor “Nothing” dan ook lekker vertrouwd aanvoelt. Met een stevig tempo, een hoog moshgehalte en vooral heel wat heerlijk schurende gitaren, is de grote comeback van SONS dus niet niks. De nieuwe plaat belooft snediger dan ooit te worden, dus spaar alvast je energie om helemaal los te gaan met de aankomende clubtour.

Sweet Boy verschijnt op 22 april. In die periode trekt SONS ook op clubtour, met tussenstops in onder andere Trix en Muziekodroom. Voor exacte data verwijzen we je graag door naar het tourschema van de band. Op vrijdag 1 juli staat de band in de KluB C van het uitverkochte Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1410 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 4): Punk is bijlange niet dood

Naar goede gewoonte organiseren de Lokerse Feesten, daags na de metaldag, ook een punkrockdag voor de jongere en minder jonge fans van…
Features

Maak kennis met De Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar gehouden wordt. Het is de oudste en meest bekende vierdaagse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.