Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SONS – “Nothing”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds SONS in 2018 StuBru’s De Nieuwe Lichting won, ging het extreem hard voor de band. In een mum van tijd groeide het viertal uit tot een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap, en met debuutplaat Family Dinner onder de arm had niet veel later geen enkel podium nog geheimen voor de mannen. Van Rock Werchter tot Pukkelpop, van de Ancienne Belgique tot Trix… niets of niemand was nog veilig voor de snoeiharde punkrock die de band fabriceerde. Ondertussen werd het dan ook hoog tijd dat een tweede langspeler het levenslicht zag, maar door welgekende omstandigheden liep dat vanzelfsprekend wat vertraging op. Maar nu is het eindelijk zo ver: Sweet Boy ligt vanaf volgende maand in de winkelrekken, en het nieuwe “Nothing” maakt ons daarvoor alvast warm.

‘Never change a winning team’, moeten de mannen van SONS hebben gedacht, want hun nieuwste creatie ligt perfect in het verlengde van wat er al in hun discografie stond. Met wat gekke radiogolven introduceert de band ons zijn nieuwste hoofdstuk, maar al snel knallen de riffs door onze speakers. Het stemgeluid van Robin Borghgraef ligt daarbij meteen bekend in het oor, waardoor “Nothing” dan ook lekker vertrouwd aanvoelt. Met een stevig tempo, een hoog moshgehalte en vooral heel wat heerlijk schurende gitaren, is de grote comeback van SONS dus niet niks. De nieuwe plaat belooft snediger dan ooit te worden, dus spaar alvast je energie om helemaal los te gaan met de aankomende clubtour.

Sweet Boy verschijnt op 22 april. In die periode trekt SONS ook op clubtour, met tussenstops in onder andere Trix en Muziekodroom. Voor exacte data verwijzen we je graag door naar het tourschema van de band. Op vrijdag 1 juli staat de band in de KluB C van het uitverkochte Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Day Off - "Breeze"

The Day Off is een relatief jonge garagerockband uit West-Vlaanderen die klaar lijkt om een stap voorwaarts te zetten. De mannen uit…
LiveRecensies

SONS @ Nieuwe Nor: Lawaai voor gevorderden

De grootste festivals van de Benelux op hun grondvesten laten schudden? Laat dat maar aan SONS over. Na een eclatante passage op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.