Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SONS – “Succeed”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het zonnetje mag vandaag dan wel schijnen, SONS zorgt alsnog voor een stevige donderslag. Het viertal behoort sinds zijn overwinning van De Nieuwe Lichting tot het vaste meubilair van het nationale muzieklandschap. Binnenkort verschijnt met Sweet Boy het langverwachte tweede wapenfeit van de band en dat belooft er wederom eentje te worden dat je trommelvliezen aan flarden zal scheuren. Eerste voorsmaakje “Nothing” zorgde al voor een verderzetting van hun herkenbare sound, maar het nieuwe “Succeed” gaat vandaag nog een stapje verder.

De nieuwste creatie van SONS zal fungeren als albumopener en zorgt er dus voor dat de plaat geopend zal worden met een gitaarriff in de vorm van een soort loeiende sirene. De strakke drums en bassen doen daarbij hun ding, terwijl frontman Robin de luisteraar een schop tegen zijn schenen geeft. Het geeft je permanent het gevoel dat er iets borrelt op de achtergrond, dat stilletjes aan richting een gigantische uitbarsting leidt. Die komt er uiteindelijk ook in de vorm van een strakke chaos, waarna de track in een stroomversnelling komt. “Succeed” werd op die manier een snedige track, die zo de toon voor die tweede langspeler definitief zet. Veelbelovend.

Sweet Boy verschijnt op 22 april. Op 28 april speelt SONS in Trix. Een dikke twee maanden later staat de band in de KluB C van het uitverkochte Rock Werchter en later deze zomer op het nieuwe HEAR HEAR!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whispering Sons, Shht, Asa Moto, Opus Kink en meer voor Leffingeleuren 2022!

Nieuwe bands ontdekken in een gezellige setting, daarvoor moet je ook dit jaar weer op Leffingeleuren zijn. De Zwerver is volop bezig…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview SONS: 'Gas geven op een podium is wat wij het allerliefste doen'

SONS is al lang geen onbekende meer bij al wie zijn trommelvliezen eens goed wil laten knallen van geluk. Met hun stevige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.