Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off the Cross – “Isolation”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee dagen voor StuBru’s Zwaarste Lijst een kersverse single releasen, getuigt van lef. Niet dat we iets anders verwachtten van het Antwerpse Off the Cross. Al sinds The Divided Kingdom-periode schept de band een verhaal, dat genoeg witruimte overhoudt voor feeërieke taferelen. Een jaar geleden schakelde de groep met Enjoy It While It Lasts een paar versnellingen hoger zodat de coronamoeheid geen seconde toesloeg. Waar de bandleden ook nog eens tussendoor de energie vandaan haalden om een bier te bottelen en een professionele filmproductie in te blikken, sloeg ons met verstomming. Na deze duurzame initiatieven baant Off the Cross zich nu verder een weg naar het Belgische metalsterrendom.

De glamour en glitter op “Isolation” is dan ook van het type dat enkel Off the Cross weet te combineren met pakkende metalriffs. In tegenstelling tot het Zweedse Ghost zorgen de kitscherige elementen er niet voor dat de sound minder luid wordt. De swingende keyboardstukken zetten onmiddellijk de toon om alle stoelen aan de kant te schuiven en op tafel te springen. De rockabilly-pianosolo doet bovendien geen afbreuk aan de magische verbeelding die Off the Cross poogt te boetseren. Stilistisch blijft de groep namelijk hangen aan zijn liefde voor neonkleurige bloemenprints. Nu livemuziek terug tot de opties behoort van een bonte avond uit, is “Isolation” dermate geschikt om elke Metal Moosebar te ontdooien. Dat belooft voor de volgende langspeler of ep!

Zondag 1 mei organiseert Off the Cross in Trix de eerste editie van Crossfest. Smeer je kuiten en nekspieren maar al in want naast Off the Cross zelf, spelen ook Carnation, King Hiss, Tangled Horns, Your Highness, Sons Of A Wanted Man, Fatal Move, Arson en Patroness op het indoorfestival.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.