Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eno – “Kim”

Zomers en aanstekelijk. Eno Meulenbergs en zijn kompanen weten waar ze mee bezig zijn. Zo werkt het vijftal onder andere samen met producer Reinhard Vanbergen (SONS, Das Pop) en hebben de bandleden allemaal knap werk op hun palmares staan (met rollen binnen onder andere Arsenal, Sioen en Ramkot). Daarnaast schopte Eno het niet alleen tot de finale van Studio Brussels De Nieuwe Lichting, over twee weken staan ze in de legendarische Ancienne Belgique tijdens de finale van Humo’s Rock Rally. Of ze nu met de eretitel naar huis gaan of niet, ons hebben ze al gecharmeerd met hun aanstekelijke indierock.

“Kim” is nog maar de derde single die de Gentse band de wereld in stuurt. Opnieuw wordt het zonnetje van achter de wolken gehaald. Een opzwepende drumgroove bijt de spits af, maar al snel valt de rest van de band in. Wanneer we Meulenbergs’ zwoele stem horen, is het drie minuten durende strandfeestje volledig in gang geschoten. De zomerse gitaartjes die we al in vorige singles hoorden, herkennen we ook duidelijk op “Kim”. Ditmaal wordt echter het gaspedaal stevig ingedrukt tijdens de uiterst meezingbare refreintjes. Vergelijkingen met The Strokes zijn hier niet ver zoek, maar dat stoort niet. “Kim” krijgt ons helemaal warm voor Eno’s ep die we dit najaar mogen verwachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 1): De heilige drie-eenheid van de Belgische muziek

Ook aan de Bevegemse vijvers klinkt er na een veel te lange stilte eindelijk weer muziek. Rock Zottegem, al vele jaren een…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2022

Tamino, Equal Idiots, Portland, SONS, Mooneye, Brihang, The Haunted Youth… stuk voor stuk bands die ons nationaal muzieklandschap al een tijdje kleur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.